Mark staat op het punt om te schieten. Foto: PR
Mark staat op het punt om te schieten. Foto: PR Foto:

AZSV neemt punt mee uit Putten

AALTEN - AZSV is met een punt teruggekeerd uit Putten. Op de Veluwe behaalde de formatie van Dennis van Toor een 1-1 gelijkspel. Na een goed eerste uur en een terechte voorsprong kwam de thuisclub langszij, waarbij scheidsrechter Hensgens een overtreding van doelpuntenmaker Jurian van den Brink over het hoofd zag. Daarna hadden de Aaltenaren ook nog kunnen verliezen van de Puttenaren, die met hun opportunistische spel nog enkele kansen kregen.

Dennis van Toor begon aan het duel met SDC Putten met Brian Hogeweide in de basis voor Sjoerd te Boekhorst. De thuisclub probeerde van meet af aan de AZSV-ers vast te zetten, maar de Aaltenaren speelden zich daar goed onderuit. Op het door de regen snelle kunstgras in Putten legden de roodwitten een goede eerste helft op de mat. Na zeven minuten hadden de Puttenaren geluk, dat Wouter de Bruin slechts geel kreeg bij een overtreding op de doorgebroken Yeftha Nyamsangya. De Puttenaar haalde de snelle Winterswijker onderuit, maar dat gebeurde aan de zijkant van het veld. Nyamsangya had echter alleen op het doel kunnen snellen, maar arbiter Hensgens beoordeelde de overtreding met geel. Kort daarna had AZSV het geluk aan haar zijde, toen een als voorzet bedoelde bal van Jerry Geurtsen op de lat belandde boven Matthijs Ebbers. De rebound van Joost Heerschop werd goed geblokt door de AZSV-defensie. Daarna was AZSV de betere ploeg, maar de kansen waren spaarzaam tegen de verdedigend ingestelde thuisclub. Een voorzet van Brian Hogeweide werd door Rik van der Eerden in het zijnet gekopt en tien minuten voor de pauze kon doelman Manuel Hoogewoning zich onderscheiden. Een geweldige pegel van Kars Vierwind ranselde de goalie uit zijn doel ten koste van een hoekschop.
Meteen na de pauze ging een schot van Joost Heerschop net naast via een AZSV-been. Daarna was AZSV wederom beter en nam het terecht een voorsprong. Rik van der Eerden schoot een vrije trap achter Manuel Hoogewoning, 1-0. De thuisclub ging daarna opportunistischer spelen en acht minuten na de Aaltense voorsprong kwam SDC Putten op gelijke hoogte. Daarbij duwde Jurian van den Brink Jonathan Goosen met twee handen in de rug, waardoor hij alleen voor Matthijs Ebbers kwam te staan en geen fout maakte, 1-1. AZSV was daarna tien minuten de controle kwijt en kwam twee keer goed weg bij een schot dat net langs ging en voorzet dat voorlangs het Aaltense doel zeilde. Ook een volley van Jurian van de Brink moest Ebbers nog onschadelijk maken. In het laatste deel van de wedstrijd hadden de roodwitten de controle terug, maar dit leidde niet meer tot een gevaarlijke kans voor het doel van Manuel Hoogewoning. In de slotfase had Putten wederom geluk, dat scheidsrechter Hensgens slechts geel uit zijn borstzakje haalde bij een overtreding op de achillespezen van Kars Vierwind door Rick van den Brink waar rood de meer gepaste kleur zou zijn geweest.

Komende dinsdag komt AZSV wederom in actie. Dan speelt het in de Achterhoek Cup tegen Varsseveld. Het duel in Varsseveld begint om 20.00 uur. Komende zaterdag speelt AZSV in de beker tegen plaatsgenoot AD'69. Het duel in de eerste knock-out ronde van de KNVB-beker begint op sportpark Villekamp om 14.45 uur.

Natare verliest
spannende wedstrijd nipt

AALTEN - In een wedstrijd die spannend was tot de laatste minuut, streden de waterpoloërs van Natare afgelopen zaterdag tegen de heren uit Winterswijk.

Na constant nek aan nek te gaan pakte Winterswijk uiteindelijk helaas toch met één punt verschil de overwinning. De teams hebben in het verleden al vaak bewezen aan elkaar gewaagd te zijn, wat ook nu weer beloofde tot een goede wedstrijd te leiden. Al snel wist Wilmar uit een onmogelijke hoek de openingstreffer te maken. Na twee tegendoelpunten kwam Natare dankzij een benutte strafworp door Wilmar en een goal van Harm weer met 3-2 voor te staan. In de tweede periode wist wederom Wilmar een strakke pass van Harm zo achterwaarts over het hoofd van de keeper te tikken en stuiterde Mark tijdens een man-meer de bal erin. Winterswijk bleef in de periode echter niet achter en kwam tot 5-4 terug, wat betekende dat Natare nog steeds voorop liep. Tijdens de tweede helft verloren de Aaltense heren de voorsprong echter door drie tegendoelpunten, met name door afstandsschoten waar Winterswijk de ruimte voor kreeg door slordigheid in de verdediging van Natare. Zelf doelpunten maken lukte Natare daarentegen niet. Imko knalde kort voor het eind de bal nog in de hoek, maar met 6-7 kwamen de heren één doelpunt te kort. Al met al een goede wedstrijd, maar helaas dus geen punten voor Natare. Aankomend weekend is er weer een kans als de heren naar Putten mogen.