Henk Rijks opent de jaarlijkse groepstentoonstelling van het Oostgelders Fotografen Collectief. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Henk Rijks opent de jaarlijkse groepstentoonstelling van het Oostgelders Fotografen Collectief. Foto: Bernhard Harfsterkamp Foto:

Verhaal inspiratiebron voor foto's OFC

Vervolg van de voorpagina

BREDEVOORT - Een verhaal van Gerjon Gijsbers vormde de inspiratiebron voor een foto-expositie van het Oostgelders Fotografen Collectief. Er is ook een boekje uitgekomen met het verhaal en foto's.

Wonderling
Dankzij subsidies van onder andere de gemeente Aalten kon er een boekje van worden gemaakt. Nadat wethouder Rijks het boekje had ontvangen, opende hij ook de jaarlijkse groepstentoonstelling die de titel Wonderling heeft gekregen. "Het is een niet bestaand woord", lichtte Van Tuijl toe. "Er zitten woorden in als wonderland, verwonderd raken, verwonderen. Het verwijst naar de eigen taal en beeldstijl van de fotografen. Zo'n expositie komt er door zo'n woord, maar ook dankzij wie de foto's van de negen fotografen hebben geordend en hebben opgehangen. Dat waren Dinie Wikkerink en Grietje Bouman." Ook Henk Rijks vond wonderling een mooi woord. Hij dacht daarbij aan wonderlijk en zonderling. Hij associeerde het ook met het altijd zoeken naar de juiste beelden en taal, waar hij als onderwijzer en later wethouder veel mee bezig is. Bij de foto's in de expositie staan geen teksten. Dat was ook niet nodig, vond Rijks. Ze spreken voor zich en 'maken een donkere wereld mooier'.

De expositie Wonderling van het Oostgelders Fotografen Collectief is tot 31 december te zien in Foto21Bredevoort. Het is van woensdag tot en met zondag geopend van 11 tot 17 uur. Het boekje 'Vrees en treur niet' is verkrijgbaar bij Foto21 en de VVV in Bredevoort.


Uitdaging van LOEP voor basisschoolleerlingen

REGIO - Het is weer tijd voor een nieuwe LOEP (in) uitdaging, deze zal zijn op 17, 22 en 24 november. Ook deze keer zal er op drie verschillende plekken een LOEP (in) uitdaging plaatsvinden.

Deze drie middagen staan in het teken staan van hydraulica, leerlingen kunnen praktisch onderzoeken hoe een hydraulisch systeem werkt. Doordat er deze keer vooral gebruik gemaakt wordt van de praktische vaardigheden naast natuurlijk het onderzoekende en creatieve leervermogen, heeft de organisatie ervoor gekozen om deze LOEP (in) Hydraulica voor basisschoolleerlingen aan te bieden vanaf groep 5. LOEP (in) Hydraulica wil graag dat iedereen die mee wil doen genoeg materiaal heeft om al die activiteiten ook te kunnen uitvoeren, daarom wordt gebruik gemaakt van een strikte aanmeldingsprocedure. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail, er wordt een aanmeldingslijst bijgehouden.

De LOEP (in) uitdagingen worden gehouden op vrijdag 17 november 2017 in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek (lokaal 7), Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde van 13.30-15.00 uur en van 15.30-17.00 uur. Aanmelding voor 16 november.

Op woensdag 22 november in Muziekcentrum Volharding, Haarloseweg 7 in Borculo 13.30-15.00 uur en van 15.30-17.00 uur. Aanmelding voor 21 november.

En op vrijdag 24 november in 't Kleuterbastion, Izermanstraat 14 in Bredevoort van 15.30-17.00 uur. Aanmelding voor 23 november.

De entree is op alle drie dagen 7,50 euro per kind.