Complimenten voor de makers! Foto: Frank Vinkenvleugel
Complimenten voor de makers! Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Company FunFair: prachtig project, mooi resultaat

DINXPERLO - Op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november hebben leerlingen van Schaersvoorde Dinxperlo, klas 1 en 2, vormgegeven aan een prachtig project van de stichting Company Funfair. Groepjes leerlingen hebben een 'eigen bedrijf' opgestart, en op deze manier ervaren wat er allemaal komt kijken bij zo'n opstart. Samenwerken, informatie verzamelen en een bedrijfsplan maken is een hele klus, samenwerken en informatie verzamelen doen leerlingen natuurlijk vaker, een bedrijfsplan maken is helemaal nieuw. Plus dat het ook nog moet worden uitgevoerd in een hele korte tijd.

Naast het bedenken en maken (of organiseren) van producten, is er in korte tijd een grote markt opgezet waar de producten van elk bedrijfje waren uitgestald en werden verkocht. Het was woensdagmiddag een drukte van belang op de markt bij Schaersvoorde in de aula.

De opbrengst uit de verkoop is voor een goed doel: het verstrekken van micro-krediet aan mensen in ontwikkelingslanden zodat met dat verstrekte krediet een bedrijfje kan worden gestart en zo de leef omstandig heden kunnen worden verbeterd.
Op de markt is voor een bedrag van ruim 1.100 euro verkocht, en na aftrek van leningen (voor de onkosten, materialen) blijft er ruim 950 euro over voor het beoogde doel.
Locatieleider Henk Hiddink: "Een prachtig resultaat, van een zeer geslaagd project."

Foto: Frank Vinkenvleugel