Sint Nicolaas komt zondag aan in Aalten. Foto: PR
Sint Nicolaas komt zondag aan in Aalten. Foto: PR

Sint Nicolaas ontmoeten op koopzondag in Aalten

AALTEN - Natuurlijk komt Sinterklaas met zijn Pieten dit jaar weer naar Aalten. Zij komen zondagmiddag 19 november. Op zondag naar Aalten komen is de Sint goed bevallen: geen gehaast met boodschappen en sportwedstrijden en de landelijke Intocht kan rustig gekeken worden op televisie.

Sinterklaas komt gezellig op zondagmiddag, want dat is een echte familiemiddag en het belooft een gezellige dag te worden, met leuke muziek van DJ-Piet. Sommige Pieten zullen al eerder in het centrum zijn dan Sinterklaas, de echte intocht begint om 14.00 uur. Wat er verder gebeurt deze middag, is een verrassing, want met zoveel Pieten in het dorp gaat er altijd wel iets mis of gebeurt er iets raars.
Deze zondagmiddag zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op de Markt staat een draaimolen waar kinderen gratis een ritje in mogen rijden, dit wordt hen aangeboden door diverse Aaltense bedrijven. Kortom het is weer één en al gezelligheid en vertier in Aalten.


www.WinkeleninAalten.nl


Muzikanten gezocht voor Staaltje Aalten

AALTEN - Op 23 februari is de dertiende editie van Staaltje Aalten, de jaarlijkse benefietavond van Staaltje Aalten bij partycentrum 't Noorden. Hier zijn uiteraard muzikanten voor nodig.

Staaltje Aalten gaat geld inzamelen voor een goed doel dat gelinkt is aan Aalten. Welk goed doel het bij deze editie is, wordt nog bekend gemaakt.
Uiteraard hoort er ook een thema bij deze muzikale avond, en dat thema is 'Liefde'. De organisatoren zeggen: "Liefde voor muziek, het leven, eten, drinken, jezelf, de ander, elkaar, …. wees creatief! Stop vooral liefde in het zoeken naar geschikte nummers. En dan: durf jij het aan om met andere muzikanten uit de regio de liefde voor muziek maken te delen op het podium? Opgeven kan tot en met zondag 10 december via info@staaltjeaalten.nl. Vermeld bij je opgave even of je de zang op je wilt nemen of/en je een instrument bespeelt. Ook zouden we graag horen of je een oefenruimte ter beschikking hebt. De organisatie zal proberen om binnen een week na de aanmelddatum bekend te maken wat de (eerste opzet) is van de indeling van de bands. En: ken jij nou mensen die vaker hebben meegespeeld bij Staaltje Aalten, een keer wilden meedoen of die gewoon muzikaal en geschikt zijn: sleep ze mee!"


Staaltje Aalten 2017. Foto: PR