Van links naar rechts Jeroen Steenhuis, Jitske Stefas en Anne Wassink. Foto: PR
Van links naar rechts Jeroen Steenhuis, Jitske Stefas en Anne Wassink. Foto: PR Foto:

Duizendste traject bij Nieuw Werk Sectorplan Achterhoek

AALTEN - Tijdens een bijeenkomst van Nieuw Werk Sectorplan Achterhoek was er dinsdag speciale aandacht voor de realisatie van het duizendste traject met de subsidiemogelijkheden vanuit het Sectorplan Achterhoek. Dit traject werd aangevraagd door Intermeco BV, een toeleveringsbedrijf uit Doetinchem voor Jeroen Steenhuis.

Nieuw Werk Sectorplan Achterhoek is erop gericht om moeilijk vervulbare vacatures bij werkgevers in de Achterhoek in te vullen. Het plan helpt werkzoekenden en carrièreswitchers zich verder te ontwikkelen om in aanmerking te komen voor kansrijke beroepen.

Intermeco had moeilijk vervulbare vacatures voor operators aan de kantbanken en voor puntlassers. "Het Sectorplan maakt het voor ons beter mogelijk om medewerkers met géén tot weinig relevante werkervaring in dienst te nemen en op te leiden", zegt Jitske Stefas, HR Officer bij Intermeco. Jeroen Steenhuis zocht werk en kwam via Meesterwerk (bemiddeling van bijstand naar werk) terecht bij Intermeco. Met onder andere de subsidiemogelijkheden van het Sectorplan volgde Jeroen de opleiding CNC kanten bij het Graafschap College en rondde die met succes af. Nu heeft hij een contract voor onbepaalde tijd als Operator B aan de kantbank. Jeroen over zijn aanstelling: "Dit werk geeft me heel veel voldoening, ik geniet er elke dag van.".


www.sectorplanachterhoek.nl


Presentatie Jaarboek Achterhoek en Liemers

AALTEN - De Oude Helenakerk op de Markt in Aalten is op donderdag 21 december het decor voor de presentatie van het Jaarboek Achterhoek en Liemers, nummer 41. De presentatie begint om 15.00 uur; geïnteresseerden worden verzocht zich aan te melden voor 15 december via info@ecal.nu of 0314-787078.

Het thema van het Jaarboek is de betekenis voor de streek van de Reformatie, die begon met de publicatie van de 95 stellingen door Luther in 1517, 500 jaar geleden.
Diverse auteurs belichten de invloed die de Reformatie had op Liemers en Achterhoek. Verder is er aandacht voor de vraag in hoeverre de nieuwe protestantse geloofsrichting voeten aan de grond kreeg en in hoeverre de oude rooms-katholieke kerk zich tijdens en na het strijdgewoel van de Tachtigjarige Oorlog wist te handhaven. Een artikel is gewijd aan graaf Willem van den Bergh, die uit het kamp van zijn zwager de Prins van Oranje overliep naar de Spaanse vijand. Auteurs verdiepten zich in de geschiedenis van een ketter uit de Liemers en een ketter uit de Achterhoek. Hoe de Beeldenstorm in de streek plaats had, valt te lezen in artikelen over teruggevonden kerkelijke kunstschatten.

Buiten het thema van de Reformatie zijn artikelen opgenomen over de afwikkeling van procedures van in bezettingstijd '40-'45 van Joodse streekgenoten gevorderde gronden, de geologische vorming van 't Hengelse Zand, 'vreemde' eigenaren van kasteel Wisch, een 'crime passionnel' te Etten en het dilemma bij de geschiedschrijving daarvan. Het laatste artikel belicht ontwikkelingen in de Liemerse streektaal.