Biljarttoernooi voor senioren

DINXPERLO - Biljartvereniging Ons Huis, die haar wedstrijden speelt in het Sportcafé de Peppel, organiseert begin 2018 voor de vijfde keer in successie een biljarttoernooi voor senioren.

Hieraan kan iedereen meedoen, die de biljartsport een warm hart toedraagt. Om mee te kunnen spelen hoeft men geen lid te zijn van een biljartvereniging. Het is een mooie gelegenheid om in een ongedwongen en sportieve sfeer kennis te maken met deze concentratiesport.

Er is niet alleen belangstelling uit de gemeente Aalten maar er worden ook deelnemers verwacht uit de gemeente Oude IJsselstreek. De verwachting is dat er circa 50 deelnemers zullen zijn. Gespeeld wordt om de wisselbeker, die nu in bezit is van de winnaar van 2017, Cor Zorn.

De inschrijfkosten bedragen vijf euro per persoon. De voorrondes en daaropvolgend de finales worden gehouden elke middag in de periode van 5 januari tot en met 9 februari. De aanvang is telkens om 13.00 uur. Er wordt rekening gehouden met data waarop de deelnemers zijn verhinderd. Het sportcafé beschikt over drie biljarttafels.
Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem. De speelwijze is volgens het tienpuntensysteem. Een gewonnen wedstrijd levert tien punten op en de verliezer incasseert het aantal punten dat in verhouding staat met zijn score. Een verliespartij hoeft dus nog niet te betekenen dat je kansen op volgende rondes zijn verkeken.

Het inschrijfformulier kan onder andere worden opgehaald bij Sportcafé de Peppel, Europastraat 2, Dinxperlo en kan worden gedownload via de website www.bvonshuis.nl.
De uiterste inschrijfdatum is 15 december.