Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde Foto:

Zoekplaatje

AALTEN - Het zoekplaatje is een opname van een verenigingsgebouw in Aalten, inmiddels bijna veertig jaar verdwenen uit het dorpsbeeld. Dit verenigingsgebouw was een begrip in Aalten en velen koesteren er de nodige herinneringen aan. Wie heeft er informatie over en herkent de personen op de foto? Reacties zijn welkom bij reactie@aaltensnieuws.nl. Ook kan men contact opnemen met: Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten, tel. 0543 - 472571.


Winterwandeltocht in
Vragender

VRAGENDER - Wegens groot succes in de voorgaande jaren wordt in Vragender op zondag 10 december opnieuw een winterwandeltocht georganiseerd. De winterwandeltocht start bij Restaurant Beneman. De tocht gaat over verharde en onverharde wegen en paden, en leidt door het prachtige landschap van de Achterhoek, wellicht in winterse sferen. De pauzeplaats is bij pannenkoekenberderij de Neeth in Barlo, gemeente Aalten. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende afstanden en starten kan tussen 09.30 en 12.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en koek onderweg en een kop erwtensoep bij terugkomst. De gehele route is bewegwijzerd en er is een toiletvoorziening op de pauzeplek. Graag tijdig reserveren bij Restaurant Beneman via mail info@beneman.nl.


Kerstkoopzondagen en lichtjeswandeling Aalten@Night

AALTEN - Zondag 17 december èn zondag 24 december zijn de Kerstkoopzondagen in het centrum van Aalten. Het dorp is gezellig aangekleed en op diverse plekken klinkt er sfeervolle muziek en kan er gewinkeld worden in kerstsfeer. De 17e december is er aansluitend weer de Lichtwandeling door het centrum.

Het popkoor Dazzle zingt op de Markt en de Kerstman zingt ook, beide zondagen, voor én met het publiek. Op de Markt kunnen kinderen in de draaimolen en zich uitleven op het springkussen. Ook kunnen ze even plaats nemen in de arrenslee om een selfie te maken of zich samen met de Kerstman te laten fotograferen.
Op 17 december zijn de winkels open van 12 tot 17 uur en op 24 december van 10 tot 15 uur. Aan het eind van de middag van de eerste kerstkoopzondag, 17 december, is dit jaar weer 'Aalten@Night': een lichtwandeling door het prachtig verlichte dorp, nu samen met de Kerstman. Tijdens de route zal er muziek zijn en worden verhalen verteld over een aantal markante plekken in Aalten, met als afsluiting livemuziek op de Markt en warme glühwein of chocolademelk.

Foto: PR