De PP-leden die de kar gaan trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR
De PP-leden die de kar gaan trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR Foto:

Joop Wikkerink lijsttrekker PP

AALTEN/DINXPERLO - Joop Wikkerink (Bredevoort) is de lijsttrekker voor de Progressieve Partij. Dat bepaalde de ledenvergadering vorige week donderdagavond. Daarmee kozen de progressieven voor continuïteit, kennis en ervaring. Maar vooral ook voor vernieuwing en creativiteit.

Het was immers de huidige PP-fractievoorzitter die onvermoeibaar voorstellen deed en pleitte voor modernisering in de plaatselijke politiek.

Daarnaast wordt hij door vriend en vijand gewaardeerd door zijn praktijkkennis van de sociale zekerheid. Ook vanwege zijn functie als beleidsadviseur werk en arbeidsmarkt in Twente.
De tweede plek wordt ingenomen door een jongere nieuwkomer Esther Diepenbroek (30) uit De Heurne, Zij werd bekend van de acties tegen het werken zonder loon als bloemenvouwer en is actief in de vakbeweging.
Op nummer 3 staat Bert Weevers uit Bredevoort, bouwkundig ingenieur en specialist duurzaamheid; hij is nieuw in de politiek. De plaatsen 4 en 5 worden ingenomen door betrokken mensen met raadservaring: Rob Boerendonk uit Dinxperlo en Guido Uland uit Lintelo.
In dezelfde drukbezochte ledenvergadering werd het verkiezingsprograma 'Vernieuwing en vooruitgang' vastgesteld.