De Glazen Boterham met snorren. Foto: Karin Stronks
De Glazen Boterham met snorren. Foto: Karin Stronks Foto:

Actie Glazen Boterham: 3245 euro

AALTEN – Begin november schoren de zes leden van het koor De Glazen Boterham hun snorren af om aandacht te vragen voor Movember Foundation. Vrienden, bedrijven, buren en familie doneerden royaal. De slotavond, die werd gehouden op donderdag 30 november, bracht nog ruim 600 euro op, waardoor de teller op 3245 euro bleef staan. Hans Assink, één van de koorleden, geeft aan: "Dit overtreft echt alles. In het begin zeiden we nog tegen elkaar dat 1000 euro al prachtig zou zijn. Dit is gewoon super!"

Door Karin Stronks

Het is gezellig druk rondom de partytent die is opgezet op het Beatrixplantsoen. In vuurkorven brandt een knappend vuurtje, mensen staan gezellig te kletsen of te eten. De koorleden van De Glazen Boterham, allemaal met een snor van een maand oud, trakteren hun familieleden, vrienden, buren en bekenden op een heerlijk bord stamppot boerenkool met worst, ook de koffie staat klaar.

"De aardappelen en boerenkool zijn geschonken door Koos Prins, slager Gleis heeft de rookworst gedoneerd, het Karpermeer zorgde voor de koffie. Dick Stronks, de kok van Gleis, heeft de stamppot gekookt. We hebben ook nog een grote financiële bijdrage gekregen van Wassink en Te Winkel hypotheken en financieel advies. Natuurlijk zijn we heel blij met alle bijdragen", vertelt Henk Houwers.

Theo Stronks bedacht zelf nog een sponsoractie, hij fietste elke dag van november rondjes om het Beatrixplantsoen. Op 1 november fietste hij één rondje, op 2 november twee rondjes en zo ging het de hele maand november door tot aan de slotdag. Lees verder op pagina 7

De Glazen Boterham zingt een Iers strijdlied. Foto: Karin Stronks
Theo heeft nog twintig rondjes te gaan. Foto: Karin Stronks
Theo Stronks springt op zijn fiets. Foto: Karin Stronks
Smullen van de boerenkool met worst. Foto: Karin Stronks
Hans Assink (links) met Norbet te Welscher. Foto: Karin Stronks