AZSV VR1 verliest maar krijgt complimenten van ACV VR1

AALTEN – AZSV VR1 speelde op zaterdag 2 december een thuiswedstrijd tegen koploper ACV VR1. Ondanks dat de teams aan elkaar gewaagd waren verloor AZSV enigszins geflatteerd met 0-4. Een schrale troost waren de mooie complimenten van de ploeg uit Assen.

De Assense dames waren de laatste vijf wedstrijden goed op dreef, het doelsaldo van ACV sprak voor zich: 21-2. Het was duidelijk, AZSV VR1 zou volle bak moeten spelen om een goed resultaat neer te zetten. Nadat pupil van de week Roos de wedstrijd had geopend, begon AZSV VR1 sterk aan de wedstrijd. De eerste vijftien minuten waren voor AZSV VR1. Door een ongelukkig moment van keepster Vera kwam ACV VR1 eenvoudig op een 0-1 voorsprong. Niet veel later werd het 0-2 door wederom een persoonlijke fout. Desondanks bleef AZSV VR1 voetballen en kreeg mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren. Het ontbrak AZSV VR1 echter aan geluk waardoor het bij rust 0-2 was terwijl AZSV VR1 de betere ploeg was. Na rust ging AZSV VR1 op zoek naar de 1-2. De tweede helft ging gelijk op. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. Af en toe ging het er grimmig aan toe en de 78-jarig scheidsrechter had er zijn handen vol aan. Uiteindelijk wist ACV nog twee keer te scoren waardoor het een 0-4 nederlaag werd voor de Aaltense dames, een enigszins geflatteerde uitslag gezien het wedstrijdverloop. De trainer en speelsters van ACV gaven na afloop aan dat ze AZSV VR1 de beste ploeg vonden waartegen ze tot nu toe hadden gevoetbald. Mooie complimenten maar helaas koopt AZSV VR1 daar weinig voor.

Derde gelijkspel op rij voor korfballers

AALTEN - Aladna/De Issel blijft deze zaalcompetitie voorlopig alleen maar gelijkspelen. Nadat de eerste twee wedstrijden van de zaalcompetitie al in een gelijkspel eindigden, eindigde ook wedstrijd nummer drie, uit tegen Ekca in Arnhem, gelijk, 14-14. Het duurde tien minuten voordat het eerste doelpunt viel maar daarna wisten beide ploegen de korf goed te vinden. De wedstrijd ging in eerste instantie gelijk op maar in de laatste paar minuten voor de rust sloeg Aladna/De Issel een klein gaatje en ging het met een 5-8 voorsprong de rust in. In de tweede helft werd de voorsprong eerst 5-9 voordat Ekca langzaam aan dichterbij kwam. Nadat de ploeg uit Arnhem de stand gelijk had getrokken ging het gelijk op tot het einde. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren ongelooflijk spannend waarin beide ploegen voor de winst gingen. Nadat Ecka een 14-13 voorsprong had genomen maakte Aladna/De Issel vlak voor tijd gelijk. Beide ploegen probeerden nog te scoren en de winst naar zich toe te trekken maar het bleef 14-14, wat het derde gelijkspel op rij betekende voor Aladna/De Issel. Topscoorders deze wedstrijd waren Frank Hendriksen, vijf doelpunten, Michiel Toebes en Nicky Wensink scoorden allebei drie keer.

Bredevoort verliest van Haaksbergen

BREDEVOORT - Op een natte, koude zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen Haaksbergen op het programma. Haaksbergen stond bekend als een lastige tegenstander dus Bredevoort stond een lastige wedstrijd te wachten. Het weer was slecht, het veld was slecht, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi potje voetbal. In een moeizame en slordige wedstrijd verloor Bredevoort met 0-1.

Dit was niet het geval, zowel Bredevoort als Haaksbergen waren door dit slechte veld erg slordig en dit leidde tot een onrustige, chaotische en slechte wedstrijd. Daarom is er dan ook waardering voor de fans van zowel Bredevoort als Haaksbergen die ondanks het slechte weer en voetbal toch langs het veld stonden. Waar van te voren werd besproken dat het uiterst essentieel was om niet op achterstand te komen tegen een lastig team als Haaksbergen gebeurde dit wel. In de zeventiende minuut kwam het uitspelende team op voorsprong na een mooie aanval. Voor Bredevoort was het nu duidelijk dat het een hele lastige opgave zou worden. Bredevoort kreeg nog een aantal mogelijkheden voor de rust maar hier werd niet goed mee omgegaan. Aan de andere kant kreeg Haaksbergen ook nog mogelijkheden maar ook zijn wisten niet nog een keer te scoren. De tweede helft was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Erg onrustig en slordig. Voetballend was Haaksbergen beter dan Bredevoort waardoor ze veel in balbezit waren en de heren in het blauw niet tot echte grote mogelijkheden konden komen. Het liep hier en daar door opstootjes een beetje uit de hand maar dat paste wel goed bij de wedstrijd. In de tweede helft werd niet gescoord waardoor de eindstand 0-1 op het scorebord kwam. De volgende wedstrijd speelt Bredevoort uit tegen Vosseveld.