AD'69 knokt tot laatste minuut tegen koploper. Foto: PR

AD'69 met opgeheven hoofd ten onder tegen koploper

AALTEN - AD'69 startte met in het achterhoofd dat er niets te verliezen was, een puntje zou mooi zijn en winst was alleen maar om van te dromen. AD vocht voor wat het waard was maar verloor op eigen veld met 2-5.

AD'69 was in het begin van de wedstrijd bijna bij de verrassende 1-0 voorsprong toen de op revanche beluste Luuk Heijink met een splijtende pass Dylan Bauhuis wist te bereiken die met een puntertje de bal tegen de paal schoot. MASV schrok heel even maar wist een minuut later bijna keeper Erik Heuvel te verschalken maar de bal werd net naast geschoten.

Het eerste kwartier wist AD'69 verrassend goed partij te bieden en kreeg zelfs de kans op nogmaals een treffer toen wederom Dylan Bauhuis nu de bal veroverde op een verdediger en vergezeld van 2 MASV'ers optrok naar het doel waar alleen nog de keeper in staat was om de bal te keren. In de omschakeling kreeg MASV de bal niet in het AD-doel daar waar aanvoerder Rik Pastoors de laatste noodzakelijke redding bracht. Toch zou de 0-1 niet lang uitblijven want onnodig balverlies leidde tot een pass naar de hoek van het zestien-metergebied waar de snelle nummer 11 met een diagonaal schot de keeper en iedereen kansloos liet.

Getoond spel geeft vertrouwen

Na deze voorsprong ging MASV wat makkelijker spelen maar ook in deze fase kreeg AD'69 nog mogelijkheden maar was ongelukkig in balvastheid en passing naar voren. Dat het ondanks de voorsprong niet lekker liep bij MASV merkte men langs de lijn toen er volop gemord werd. Dit was eigenlijk de situatie waarop AD'69 hoopte, dat het toch niet zou gaan lopen bij MASV en dat het daarvan zou kunnen profiteren. Helaas was het MASV dat wederom wist te scoren toen in de 34ste minuut dezelfde nummer 11 weer op dezelfde plek als de 0-1 de bal kreeg, deze keer volgde een laag schot naar de uiterste hoek waarbij de keeper van AD kansloos was.
De tweede helft startte met een wissel aan AD-zijde. De geblesseerde Recep Kaya werd gewisseld voor Robin Raben en hij zag in de 48ste minuut een MASV -speler vanuit een cornerbal de bal op de lat koppen. Dit was wederom een waarschuwing voor de AD-defensie en de waarschuwing werd zes minuten later omgezet in daden toen de 0-3 vanuit een vrije trap met een keiharde kopbal werd gescoord. AD'69 sloeg de handen ineen slaan en liet zich niet gek maken. AD leek geen moment geïmponeerd door de koploper en bleef dapper op zoek naar een treffer aan eigen zijde. En de kansen waren ook nog steeds voor de Aaltenaren aanwezig alleen zat het geluk niet mee.

In de 59ste minuut kreeg Dylan Bauhuis een kans toen hij met een snel laag schot probeerde te keeper te passeren wat niet wilde lukken, later in de 60ste minuut kreeg dezelfde Dylan Bauhuis de kans om te scoren toen Michiel Ebbers in het zestien-metergebied bij een passeerbeweging werd neergelegd en een penalty mocht gaan nemen. Deze penalty werd onhoudbaar ingeschoten en AD'69 kreeg eindelijk de treffer na al die gemiste kansen. Wederom ging MASV op elkaar morren en dat gaf de Aaltense ploeg moed. In de 63ste minuut kwam een kans op 2-3 toen Nick bijna de keeper verschalkte, helaas was het de laatste die met een fantastische redding een doelpunt aan AD-zijde wist te voorkomen. Even later landde een schot van Dylan Bauhuis op de paal waardoor het geloof bleef groeien op toch nog een mooie eindstand. De hoop werd bijna de grond in geslagen toen keeper Erik Heuvel al verslagen was maar de bal toch nog van de doellijn werd gehaald door de ijzersterk spelende Bram Dekkers. En nog meer kansen zouden volgen voor AD'69, in de 70ste minuut spatte een kopbal van Nick Ebbers op de lat uiteen waarbij MASV de bal niet weg kreeg en in de rebound kreeg broer Michiel de bal op de sloffen en scoorde de aansluitingstreffer, 2-3.

AD'69 kreeg meer en meer geloof in een goede afloop en bleef met positief vechtvoetbal geloof houden. Maar daar waar de 3-3 mogelijk was werd alle hoop de nek omgedraaid toen totaal overbodig de 2-4 werd gescoord in de 74ste minuut. Er bleven nog ruim zestien minuten over en verrassend genoeg had AD'69 nog kracht en geloof om wederom de handschoen op te pakken. Maar als alles op de aanval gaat en de krachten bijna verspeeld geraken is het niet vreemd dat een tegenstander met een tweetal doelpunten voor blijft azen op nog een treffer. En deze viel dan ook in de 84ste minuut waardoor de eindstand van 2-5 op het scorebord kwam. AD'69 ging met opgeheven hoofd ten onder maar hoeft zich moment te schamen voor een verliespartij tegen de koploper. Het getoonde spel van AD'69 moet vertrouwen geven voor de laatste twee wedstrijden van het jaar. De volgende wedstrijd speelt AD'69 thuis tegen Gendringen.