Sjoerd te Boekhorst (18) kopt binnen twee minuten de 0-1 voorsprong voor AZSV in de touwen. Foto: Andre Wamelink Foto:

Robbin Thuss schiet AZSV in slotfase naast Urk

AALTEN - AZSV heeft een punt meegenomen van Urk door twee fraaie goals van Sjoerd te Boekhorst en een gelijkmaker van Robbin Thuss. Na een enerverend duel stond er nog 90 minuten 3-3 op het scorebord, waarbij de thuisclub lange tijd dacht voor het eerst sinds 1988 weer eens van AZSV te kunnen winnen. Maar Robbin Thuss gooide roet in het eten. Samen met Max Jansen maakte hij vandaag zijn rentree in een competitiewedstrijd dit seizoen en op aangeven van Jansen scoorde Thuss zijn eerste treffer en de 3-3 gelijkmaker voor AZSV.

Dennis van Toor moest voor het duel op Urk behoorlijk puzzelen om een team het veld in te kunnen sturen. In de bekerwedstrijd tegen SVZW liepen Kars Vierwind, Joost Rasing en Niek te Veluwe een blessure op. Alleen Te Veluwe was in staat te spelen, waarbij ook topscorer Rik van der Eerden vanwege werkverplichtingen afwezig was. Wietse Kämink en Bram Wevers van AZSV-2 begonnen daardoor in de basis en ook Sjoerd te Boekhorst, die de laatste weken vanaf de bank was begonnen, mocht vanaf de start opdraven. En al na anderhalve minuut bekroonde Sjoerd te Boekhorst zijn optreden met een treffer. Hij kopte een voorzet van Wietse Kämink via de paal achter de verbouwereerde Cornelis Koffeman, 0-1. Heel lang konden de roodwitten niet genieten van de voorsprong. Na tien minuten was het alweer gelijk. Yordi Orriëns kreeg bij een voorzet van Riekelt Jan Brands een duw van Jelle de Boer, waardoor de bal via zijn hoofd over Matthijs Ebbers in het eigen doel ging, 1-1. Ondanks protesten van AZSV keurde scheidsrechter Bos uit Elburg de Urker treffer goed. De thuisclub probeerde daarna AZSV vast te zetten en kreeg een paar minuten later opnieuw een goede kans. Op aangeven van Hessel Snoek tikte Klaas Kramer de bal naast het Aaltense doel. AZSV kreeg vervolgens het duel beter in de greep en na bijna 20 minuten mocht Wietse Kämink na een verkeerde terugspeelbal alleen op doelman Koffeman afgaan. Echter voordat hij de bal kon inschieten tikte Klaas Kramer de bal terug op Koffeman, die de bal in de handen pakte. AZSV verwachtte een vrije trap op vijf meter van de goal, maar leidsman Bos zag er geen terugspeelbal in en liet doorspelen. In het restant van de eerste helft waren er weinig kansen.

Na de pauze kon de formatie van Dennis van Toor wederom snel juichen. Binnen vijf minuten scoorde Sjoerd te Boekhorst met een fantastisch afstandsschot de 1-2. Dit keer kon de Aaltense aanhang slechts twee minuten genieten van de voorsprong. Eerst scoorde Hessel Snoek met een afstandsschot en weer twee minuten later zette Jelle de Boer met een knal Urk zelfs op voorsprong tot groot enthousiasme van het luidruchtige thuispubliek. De aanhang van de thuisclub ging er nog eens goed voor zitten en Urk gaf nog een keer extra gas. Door het uitvallen van Hessel Snoek, die ongelukkig met Sjoerd te Boekhorst in botsing kwam en daar mogelijk een breukje rondom zijn oog opliep, werd de aanval van de ploeg van trainer Richard Karrenbelt wat ontregeld. Daardoor bleef het bij een schot van Jelle de Boer, dat door Matthijs Ebbers gepakt werd. Dennis van Toor wisselde twee keer. Hij bracht Max Jansen voor Bram Wevers en Robbin Thuss voor Sjoerd te Boekhorst. Voor Max Jansen waren het zijn eerste minuten in de competitie na de kruisbandblessure opgelopen in Harkema in april 2016. Ook voor Robbin Thuss waren het de eerste minuten in de hoofdklasse B dit seizoen en samen zorgde dit tweetal ervoor dat AZSV toch nog met een punt naar huis ging. Een voorzet van Bram Rensing werd door Max Jansen met een volley voorgezet en Robbin Thuss kon ongehinderd van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen schieten. AZSV komt daardoor in de middenmoot van hoofdklasse B terecht op de negende plek met zeventien punten uit twaalf duels.
Komende zaterdag is csv Apeldoorn te gast op sportpark Villekamp, deze wedstrijd tegen de koploper begint om 14.30 uur.