Toosten op Dinxperwick. Foto: Frank Vinkenvleugel
Toosten op Dinxperwick. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Jaaroverzicht oktober, november en december

Oktober

Hannie Lammers wordt gehuldigd vanwege haar veertigjarig lidmaatschap van kegelclub De Smieters.
In Dinxperlo worden bijzondere plaatsnaamborden onthuld: half blauw, zoals de Nederlandse, en half geel, zoals de Duitse. Met als plaatsnaam 'Dinxperwick', een in het grensdorp gekende 'plaatsnaam' om Dinxperlo en Suderwick samen aan te duiden.
Anton Stapelkamp wordt de nieuwe burgemeester van Aalten; hij wordt geïnstalleerd op vrijdag 22 december.
De 50 plus Beurs, georganiseerd door de gezamenlijke Aaltense ouderenbonden en Dinxpers Belang, vond dit jaar plaats in Dinxperlo en verliep uitstekend.
In de Oude Helenakerk vindt een concert plaats ter gelegenheid van 500 jaar reformatie.
CIF gaat glasvezel aanleggen. Er is een hoog percentage gehaald, waardoor ook de scholen in het buitengebied gratis worden aangesloten op glasvezel.
De gemeente Aalten wordt in het gelijk gesteld in het proces rond de supermarkten in Dinxperlo. Het besluit om af te zien van het terrein waar voorheen de Metaalgaasweverij was gevestigd, als vestigingsplaats voor supermarkten, was terecht.
In Dinxperlo was een reünie voor oud-medewerkers en medewerkers van Careaz Dr. Jenny één van de activiteiten om het vijftigjarig bestaan van het woonzorgcentrum te vieren.
Het Grenslandmuseum in Dinxperlo is een actie begonnen om 'Vrienden' te zoeken, en zo voldoende geld te genereren om het monumentale pand waarin het museum is gevestigd, te kunnen kopen en het museum te laten registreren in het landelijk museumregister.
Restaurant de Sander wordt café restaurant 't Welink, onder leiding van de nieuwe eigenaresse Wendy Timmerman.

November

De Beursvloer van de Aaltense Uitdaging vindt dit keer plaats in het Kulturhus in Dinxperlo.
Frans Raterink en Ineke Hijink vertelden uitgebreid over het gebruik van het 'overluiden', waarbij de klokken van de kerk in een bepaald volgorde worden geluid, zodat duidelijk wordt dat er iemand is overleden, en vroeger zelfs ook uit welke buurtschap de overledene kwam.
Harmonie Sint Antonius uit Breedenbroek valt de eer te beurt om medewerking te verlenen aan het theaterconcert van Boh Foi Toch in Amphion.
Excelsior uit Barlo geeft een concert in de maand dat de muziekvereniging 95 jaar bestaat.
SonRise geeft nog één keer een concert in de Oude Helenakerk op de Markt in Aalten.
De Glazen Boterham voert met succes actie voor Movember: het goede doel dat onderzoek naar en aandacht voor mannenziekten als prostaat- en teelbalkanker financiert.
Het Inloophuis Dinxperlo viert het vijftienjarig bestaan.
Maar liefst elf procent van de fietsen van de basisschooljeugd in Aalten komt niet door de fietscontrole van Veilig Verkeer Nederland. In Dinxperlo is dat nog meer: veertien procent.
Het Kanjers voor Kanjers Sport Event vindt plaats: wandelen, fietsen en mountainbiken.
De Prins Maurits Driehoek in Bredevoort wordt – tot genoegen van de buurtbewoners – opnieuw ingericht.
Via LEADER kunnen er mooie projecten worden gefinancierd die de sociale samenhang op het platteland kunnen bevorderen.
Schaersvoorde en IKC De Bosmark, allebei uit Dinxperlo, werken op diverse terreinen samen om de overgang van basis- naar voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen voor leerlingen. Eén van de manieren is een voor leerlingen wel heel erg leuke: de leerlingen uit groep 8 van de Bosmark en uit de eerste klas van Schaersvoorde worden in een projectweek 'opgeleid' tot forensisch onderzoeker. In de zogenaamde CSI-week gaan ze samen diverse 'misdrijven' oplossen.

December

Voor het eerst komt er een grensoverschrijdende kerststallententoonstelling in Dinxperlo en Suderwick.
AFM is er maanden druk mee bezig geweest: de voorbereiding van de AFM Kinderhulpweek.
De tweede editie van de Kom-es-An-toer vindt plaats.
Zowel in Dinxperlo als in Suderwick vindt een levende adventskalender plaats, waarbij mensen hun deur openen voor iedereen die langs wil komen voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje.
AD '69 houdt een kerstdiner voor minder bedeelden.
In Dinxperlo vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar open kerk plaats. Op oudejaarsmiddag is iedereen welkom in het Kerkelijk Centrum. De opbrengst gaat dit keer naar KNGF Geleidehonden.
Vrouwenkoor Musica en het Ulfts Mannenkoor verzorgen een gezamenlijk kerstconcert.
De Boerderij-express rijdt voor de kampioensteams bij de jeugd van sv Dinxperlo en ook een jeugdteam van Ajax B maakt een rondrit.
Marijke Esselink, lid van AVA '70, droomt van deelname aan de Olympische Spelen en is daarvoor op zoek naar sponsoren.
DinxperDoet komt in actie voor stichting Simba, die een ziekenhuis in Tanzania steunt met materiaal en kennisoverdracht.

De nieuwe burgemeester. Foto: gemeente Aalten
Heel veel onderzoekers. Foto: PR
De Glazen Boterham zingt een Iers strijdlied. Foto: Karin Stronks
De matches vertegenwoordigen een waarde van ruim 22.000 euro. Foto: Franl Vinkenvleugel
Drukte op de 50 Plus Beurs. Foto: Frank Vinkenvleugel