Wethouder Gerard Nijland (rechts) en AVA-voorzitter Rudi Meinen inspecteerden in juni de afgekeurde baan. Foto: Archief Aaltens Nieuws/ Bart Kraan
Wethouder Gerard Nijland (rechts) en AVA-voorzitter Rudi Meinen inspecteerden in juni de afgekeurde baan. Foto: Archief Aaltens Nieuws/ Bart Kraan

Probleem atletiekbaan AVA'70 opgelost

AALTEN – In juni bleek na een inspectie dat de atletiekbaan van AVA'70 afgekeurd moest worden voor seniorwedstrijden. Al vier jaar na de aanleg bleek de baan niet in goede conditie. De inspectie werd in opdracht van de gemeente, die de aanleg van de baan betaalde, door de Atletiekunie uitgevoerd.

Door Bernhard Harfsterkamp

Het bleek dat gootkappen los lagen en dat de toplaag al losliet. Sindsdien is er druk overleg gevoerd tussen de gemeente, AVA'70, de Atletiekunie en de aannemer Nootenboom, die de baan heeft aangelegd "met als doel een duurzame en adequate oplossing te vinden". Uiteindelijk bleek dat het probleem minder groot was dan aanvankelijk gedacht en dat de aannemer er voor zal zorgen dat de baan weer aan alle kwaliteitseisen zal voldoen.

Op 1 december heeft er opnieuw een schouw plaats gevonden en is met alle betrokkenen bekeken waar de toplaag precies loslaat. Dit bleek slechts op enkele plekken te zijn. Daar bleken zich openingen te bevinden tussen de toplaag en de goot, die het loslaten van de toplaag veroorzaakten. "Dit probleem wordt opgelost door de naden tussen de toplaag en de goot opnieuw te kitten, waardoor water, zand en onkruid niet onder de toplaag kunnen komen. Deze werkzaamheden worden door Nootenboom in het voorjaar van 2018 uitgevoerd", schrijven Burgemeester en Wethouders in een mededeling aan de gemeenteraad. De gootkappen zullen verzwaard worden. De kosten zullen betaald worden door de aannemer.