Het internationaal café, voor ontmoeting en werken aan taalvaardigheid. Foto: PR
Het internationaal café, voor ontmoeting en werken aan taalvaardigheid. Foto: PR Foto:

Magnolia: trefpunt voor ontmoeting en integratie

AALTEN - Het wordt steeds drukker in het nieuwe Magnolia Centrum, de ontmoetingsplek voor (ex-)asielzoekers, statushouders, mensen met een buitenlandse achtergrond (die soms al jaren in Nederland wonen) en Nederlanders, die geïnteresseerd zijn in andere culturen, en het leuk vinden om deze mensen te ontmoeten en er leuke dingen mee te doen en ze, zo nodig, verder te helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Ook hebben Achterhoek TV en de kledingruilwinkel 'Mooi voor Nop' er een plek gevonden.

Afgelopen week was er een gezellige gezamenlijke activiteit van het Internationale Café en de inburgeringsleerlingen van Capabel Taal, waarin er kerststukjes werden gemaakt. Voor veel bezoekers was het de eerste keer van hun leven dat ze een kerststukje maakten.

Op werkdagen vinden in het gebouw Inburgerings- en Alfabetiseringslessen plaats, is er een Inloopspreekuur van Figulus Welzijn voor nieuwe Nederlanders, en wordt er twee keer per week een internationaal café gehouden, georganiseerd door de Werkgroep Ontmoeting & Integratie Aalten in samenwerking met Figulus Welzijn.
Het vrouwencafé is iedere maandagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur en het internationaal café voor mannen én vrouwen iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.
Op 25 december en 1 januari is er geen vrouwencafé, vanwege kerst en oud en nieuw.

Iedereen met een buitenlandse achtergrond die graag in contact wil komen met andere Nederlanders, om samen bij een kop koffie/thee gezellige dingen te doen en desgewenst verder te werken aan zijn/haar Nederlandse taalvaardigheid is welkom. Ook taalmaatjes en anderen die het leuk lijkt om bij deze activiteit aan te schuiven zijn van harte welkom.

Het Magnolia Centrum is gevestigd in de voormalige Aladonschool, Magnoliaplein 11 in Aalten. De ingang is links van het gebouw.

Kerststukje maken, voor sommigen voor het eerst van hun leven. Foto: PR