De betrokkenen bij het project 'Samen voor de Patrijs'. Foto: Karin Stronks
De betrokkenen bij het project 'Samen voor de Patrijs'. Foto: Karin Stronks Foto:

'Samen voor de Patrijs' wint Gouden Mispel

AALTEN – In het sfeervolle slot Doddendael in Ewijk werden op donderdag 14 december drie Gouden Mispels uitgereikt. Het project 'Samen voor de Patrijs' van Herman Simmelink en Frans ter Bogt was één van de winnaars.

Door Karin Stronks

De prijs is een initiatief van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC). Wethouder Ted Kok en Meike Prollius mochten namens respectievelijk de gemeente Aalten en VVV Aalten een oorkonde in ontvangst nemen.

Een grote delegatie uit Aalten was aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Mispel. De zaal van slot Doddendael ademde een huiselijke sfeer uit, de afgevaardigden van de winnende projecten werden hartelijk ontvangen met koffie of thee en cake.

Na het welkomstwoord van Harry Keereweer, voorzitter van de VNC, mocht directeur Jaap Dirkmaat de Gouden Mispels uitreiken. Zijn optreden was net een one-man-show, doorspekt met humor presenteerde Dirkmaat de winnende projecten. De uitreikingen werden omlijst met films en een muzikaal intermezzo.

Als eerste werd de Gouden Mispel aan het Aaltense project 'Samen voor de Patrijs' uitgereikt. Herman Simmelink en Frans ter Bogt beklommen het podium om het kleinood en de bijbehorende oorkonde in ontvangst te nemen onder een daverend applaus van met name de Aaltense delegatie.

De gemeente Aalten en VVV Aalten kregen een oorkonde, wethouder Ted Kok en Meike Prollius van stichting Achterhoek Toerisme namen deze in ontvangst. Lees verder op pagina 3