Van links af: Herman Simmelink, Meike Prollius, wethouder Ted Kok, Ingrid Oonk van de gemeente Aalten en Frans ter Bogt. Foto: Karin Stronks
Van links af: Herman Simmelink, Meike Prollius, wethouder Ted Kok, Ingrid Oonk van de gemeente Aalten en Frans ter Bogt. Foto: Karin Stronks

'Samen voor de Patrijs' wint Gouden Mispel

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - Op donderdag 14 december kreeg het project 'Samen voor de Patrijs' de Gouden Mispel uitgereikt.

Door Karin Stronks

Ted Kok sprak lovende woorden over 'Samen voor de Patrijs': "Ik ben bijzonder trots op deze twee heren die belangeloos dit project in gang hebben gezet. Frans ter Bogt en Herman Simmelink zijn de ambassadeurs van de Patrijs. Samen met meerdere partijen en een groot aantal vrijwilligers hebben ze door het inzaaien van vele akkerranden niet alleen veel betekend voor de Patrijs maar ook het landschap een stuk aantrekkelijker gemaakt. Er zijn speciale Akkerranden fietsroutes uitgezet. Ook rolt via Herman en Frans het initiatief Nederland in en zelfs de grens over. Daarom heeft de gemeente Aalten 'Samen voor de Patrijs' voorgedragen voor de Gouden Mispel, die zij dus op deze mooie dag mogen ontvangen!" De wethouder kondigt aan: "Volgend jaar doet Aalten weer mee, dit keer om de prijs voor het mooiste icoonlandschap!"

Herman Simmelink en Frans ter Bogt spraken een woord: "We konden dit project niet alleen verwezenlijken! Samen met samenwerkend actief Aaltens platteland (SAAP), de koninklijke Nederlandse jagersvereniging (KNJV), CWV Barlo, wildbeheer eenheid (WBE), particulier agrarisch natuurbeheer (PAN), VVV Achterhoek, de gemeente Aalten, de vogelbescherming, De Neeth, de lokale media en natuurlijk de zaaigroepen die elk voorjaar er op uit gaan om nieuwe akkerranden in te zaaien hebben we 'Samen voor de Patrijs' gerealiseerd. Deze prijs is voor ons een stimulans om door te gaan!"

De twee andere winnaars van de Gouden Mispel waren Project Partridge Noord Brabant en de Hoogstambrigade Zeeland. In het Patridgeproject wordt gewerkt met natuurorganisaties uit Engeland, Schotland, Duitsland, Belgiƫ en in Nederland om de patrijs te redden. De vrijwilligers van de Hoogstambrigade Zeeland zetten zich wekelijks in voor het behoud, de restauratie, verversing en onderhoud van hoogstamfruitbomen.
De Gouden Mispel wordt elk jaar uitgereikt aan personen en/of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of de ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap.


Van links af: Meike Prollius, Herman Simmelink, Frans ter Bogt, Ted Kok en Jaap Dirkmaat. Foto: Karin Stronks
Samen voor de patrijs. Foto: PR