Een speler van AD duelleert met twee Trias-spelers. Foto: PR

AD verliest van FC Trias

AALTEN - De laatste competitiewedstrijd van dit jaar moest AD aantreden tegen de laatst-geklasseerde ploeg: FC Trias. Winst was voor beide teams essentieel. AD speelde geen goede wedstrijd en verloor in Winterswijk met 3-1. De eerste vijf minuten waren vooral voor Trias, dat feller uit de startblokken kwam, gelukkig voor AD nog zonder kansen. Vanaf minuut zes liep het iets vlotter bij AD maar ook zij kon nog geen potten breken. De eerste concrete kans van de wedstrijd was voor de gastheren uit Winterswijk in een ogenschijnlijke buitenspelsituatie maar de bal belandde naast het AD doel. Bij AD liep het vanmiddag niet, teveel en te vaak simpel balverlies leidde tot frustratie en gemekker op elkaar, zoveel zelfs dat Trias hier dankbaar gebruik van maakte en het gevoel kreeg dat deze thuiswedstrijd voor hun best wel eens met een verrassing zou kunnen aflopen. In de 29ste minuut werd Nick Ebbers (AD'69) een penalty onthouden bij een overduidelijke overtreding, protesteren leidde tot niets maar AD'69 had hiervoor ook geen tijd want in dezelfde minuut hadden zowel Dylan Bauhuis en Djayen Baboe even grote kansen maar ook zij slaagden niet in hun missie. Vier minuten voor de rust viel dan toch de eerste treffer. Helaas voor AD'69 viel het doelpunt aan de kant van Trias. De goal viel uit een zelf opgeheven buitenspelsituatie door de AD verdediging. Twee minuten na deze openingstreffer maakte Trias bijna weer een goal maar kon Maik Gerling dit voorkomen. In de rust werd Luuk Heijink gewisseld voor Jeroen Scholten en de laatste was amper koud in het veld toen alweer de eerste kans voor Trias over het AD-doel werd geschoten. Wederom zag AD'69 een penalty in een schijnbare hands van een Trias verdediger, helaas zag de scheidsrechter dit niet en liet doorspelen. Er werd wel een penalty gehonoreerd toen in de 66ste minuut Michiel Ebbers werd vastgehouden in het zestienmetergebied van Trias. Het was Dylan Bauhuis die deze pingel met een onhoudbaar schot door het midden wist te verzilveren. Maar de scheidsrechter was AD'69 niet gunstig gezind toen in de 70ste minuut Trias weer de voorsprong nam toen in een voor buitenspel gevlagde Triasspeler vrije doorgang kreeg naar het AD-doel en in tweede instantie toch de 2-1 wist te scoren. De frustratie bij AD'69 bleef maar groeien, het gaf de scheidsrechter hiervoor de schuld maar wist heel goed dat het zelf grotendeels verantwoordelijk was voor het slechte spel in Winterswijk. In de 80ste minuut werd er nogmaals gewisseld aan AD-zijde, Recep Kaya kwam in de plaats voor Djayen Baboe. Geel volgde voor Dylan Bauhuis in de 85ste minuut toen hij overmatig reageerde op een overtreding op hemzelf. En daar waar AD'69 de 2-2 op zijn slof had faalde het, even later zag Trias kans om in een uitval toch de verlossende 3-1 eindstand te scoren. Volgens AD'69 lag de schuld voor een groot deel bij de scheidsrechter, maar AD speelde een slechte wedstrijd en Trias heeft terecht gewonnen. AD'69 gaat de winterstop in en mag zich opmaken voor een zware tweede seizoenshelft waarbij klassebehoud nog steeds de ambitie is.