Kerstkoopzondag op dag voor Kerst

AALTEN - Zondag 24 december vindt in Aalten de tweede kerstkoopzondag plaats in het centrum van Aalten. Het dorp is gezellig aangekleed en op diverse plekken klinkt er sfeervolle muziek en kan er gewinkeld worden in kerstsfeer. De koopzondag begint al vroeg: om 10.00 uur. In het centrum klinkt muziek op diverse plaatsen; vuurkorven branden en de zingende Kerstman zal rond lopen in de straten. Op de Markt kunnen kinderen allemaal gratis mee in de draaimolen, gesponsord door een aantal Aaltense winkels en ze kunnen zich uitleven op het springkussen. Ook kunnen ze even plaats nemen in de arrenslee om een selfie te maken of zich samen met de kerstman laten fotograferen. De kerstkoopzondag is van 10.00 tot 15.00 uur. De supermarkten hanteren nog ruimere openingstijden.


Kerstnachtdienst Euregio Christengemeente

AALTEN – De Euregio Christengemeente houdt op kerstavond, zondag 24 december, een kerstnachtdienst in de Westerkerk aan de Hogestraat 52.

Deze speciale dienst met als thema Joy tot he world is voor iedereen toegankelijk en begint om 23.00 uur en duurt tot 24.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 22.30 uur open. Aan de Nederlands/Duitse kerstnachtdienst viering wordt op verschillende manieren invulling gegeven. Onder meer door middel van muziek, het ECG-gospelkoor onder leiding van dirigente Renee Klijnsma. Met behulp van audiovisuele middelen wordt de samenzang begeleid. Het muziekteam van de Euregio Christengemeente zorgt voor de muzikale begeleiding. Maandag 25 december, eerste kerstdag, is er een familiekerstfeest. Ook deze dienst is voor een ieder toegankelijk, van klein tot groot. De aanvang van het familiekerstfeest is om 10.30 uur.


Grote Clubactie in Aalten brengt
bijna 8000 euro op

AALTEN - De Grote Clubactie heeft is in Aalten erg succesvol geweest. De clubs uit Aalten haalden een bedrag van 7927,- euro op. Duizenden verenigingen in heel Nederland verkochten gezamenlijk bijna drie miljoen loten. Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Aalten is totaal 7927,-. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald door 5.500 deelnemende verenigingen. Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.