Fragment in Het Blauwe Meer. Foto: Frank Vinkenvelugel
Fragment in Het Blauwe Meer. Foto: Frank Vinkenvelugel Foto:

DZSV neemt revanche en geeft Dos Kampen flink pak slaag

DINXPERLO - DZSV heeft zichzelf afgelopen zaterdag een goede dienst bewezen. De eerste wedstrijd na de winterstop werd Dos Kampen met 5-1 verslagen. De heenwedstrijd in Kampen werd nog met 7-2 verloren, maar ditmaal hadden de gasten weinig te vertellen. In het eerste kwartier en het eerste kwartier na rust had de thuisploeg het even lastig, maar over de gehele wedstrijd gezien viel er niks op de overwinning af te dingen.

Opstelling DZSV: Harm ter Maat; Daan Harbers, Rob Mastebroek, Gijs Baten, Jordi Bulten, Jordi Sticker (Ivan Koekkoek/46); Michel Luijmes, Max Tamboer, Niels Tamboer; Wesley Koenders (Gijs ter Horst/85), Jeffry Simons (Raoul Vinkenvleugel/70)

DZSV dacht dit duel met een fitte selectie te kunnen beginnen, maar zag toch Michael Navis nog uitvallen vlak voor de wedstrijd. Zijn plaats werd ingenomen door Jordi Sticker. De wedstrijd begon een beetje op dezelfde manier als in Kampen. Toen was DZSV de bovenliggende partij en kwam het ook op voorsprong. Ditmaal was DZSV niet geheel bij de les en hadden de gasten zomaar op voorsprong kunnen komen. In eerste instantie werd de bal van de lijn gehaald door Daan Harbers, vervolgens was de rebound een prooi voor Harm ter Maat. Een grote kans die zomaar de openingstreffer op had kunnen leveren. Deze viel even later alsnog, maar wel aan de andere kant. Wesley Koenders wist de diepgaande Max Tamboer te bereiken. Vervolgens moest Twan Knul aan de noodrem trekken en werd de bal op de stip gelegd. Met een gele kaart kwam de aanvaller goed weg. De toegekende strafschop werd benut door Niels Tamboer. Niet veel later werd het zelfs 2-0. Wesley Koenders ontfutselde de bal bij een verdediger en via Jeffry Simons stond Koenders plotseling oog in oog met de doelman. De spits faalde niet en tekende voor de 2-0. In deze fase had het afwachtende Dos Kampen weinig te vertellen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het even later zelfs 3-0 werd. Daan Harbers zette een aanval op met Jeffry Simons. De bal werd afgeslagen en via Niels Tamboer kwam de bal wederom bij Harbers terecht, zijn omhaal verdween op de lat. De rebound werd door Koenders, ook met een omhaal, wel doeltreffend afgerond. Een mooie goal en een geruststellende marge voor DZSV, er kon met een 3-0 stand worden gerust.
In de rust werd er gehamerd op het feit dat de buit nog niet binnen was en dat de gasten weleens konden gaan stormen. Van een echte storm was geen sprake, maar het werd wel 3-1. Jordi Bulten dacht de bal op correcte wijze te ontfutselen bij Twan Knul, maar scheidsrechter Nijenhuis twijfelde en wees vervolgens alsnog naar de stip. Dit buitenkansje werd door Knul zelf benut. In deze fase probeerde Dos Kampen wat te forceren, oefende het ook wel druk uit maar echte grote kansen bleven uit. Die grote kans kreeg DZSV wel. Aanvoerder Wim Snippe torpedeerde Wesley Koenders op een plek waar dat geheel onnodig was, maar wel net binnen het strafschopgebied. De derde penalty van de middag werd door Niels Tamboer ingeschoten, 4-1. De frustraties bij de gasten namen toe, en het mocht van geluk spreken dat de ploeg het einde van het duel met 11 man wist te halen. Een buitensporige overtreding op Max Tamboer werd slechts met geel bestraft. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld, en in de slotfase strafte Raoul Vinkenvleugel defensief geklungel af en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Een hele lekkere overwinning zo vlak na de winterstop. Ook de manier waarop stemde tot tevredenheid. DZSV is op doelsaldo zelfs koploper in de tweede periode, alleen koploper DZC'68 vergaarde meer punten. Zaterdag komt ZAC op bezoek; de uitwedstrijd werd met 0-1 gewonnen. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur.


Fragment in het Blauwe Meer


DINXPERLO - Zaterdagavond speelden de heren van Fragment in een uitverkocht café in sportcentrum het Blauwe Meer.

Met een aanstekelijk enthousiasme en doorspekt met grappige aankondigingen in een mix van Engels en Nederlands zorgden ze voor een prima avond herkenbare muziek.

Van lekkere meezingers werd omgeschakeld naar stevige rockmuziek en van daaruit ging het moeiteloos door naar de boerenrock van Normaal.

Een spelmoment uit de wedstrijd van DZSV tegen Dos Kampen. Foto: PR