De speeltuin bij café Het Centrum. Foto: Frank Vinkenvleugel
De speeltuin bij café Het Centrum. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Café 't Centrum breidt uit met speeltuin

DINXPERLO – Café 't Centrum aan de Wilhelminastraat 7 in Dinxperlo is uitgebreid met een speeltuin en een nieuw terras. Daarmee zijn er nu – naast de al bekende aanbiedingen in de cafetaria en de mogelijkheid voor feestjes in het café – ook mogelijkheden voor kinderfeestjes of een barbecueparty op de veranda en het terras.

Door Lydia ter Welle

De mooie speeltuin aan de achterzijde van het café trekt inmiddels veel – uiteraard vooral jonge – bezoekers. Eigenaar Bertie Massop van 't Centrum: "De speeltuin was er nog maar net of de eerste kinderen kwamen er al spelen. Het is echt een publiekstrekker, want er is eigenlijk nergens in Dinxperlo een speeltuin."
De uitbater van het café wijst er op, dat de speeltuin alleen toegankelijk is voor kinderen onder begeleiding, en dat het gebruik van de toestellen op eigen risico is. "Natuurlijk hebben we alleen maar goedgekeurde speeltoestellen. Als kinderen ze gebruiken zoals ze bedoeld zijn, is het superveilig, ook dankzij de ondergrond van valdempend zand. Maar ja, je weet hoe kinderen zijn: die bedenken wel eens wat, en dan is dat vaak iets wat niet echt veilig gebruik van een speeltoestel is. Vandaar de regel dat kinderen alleen met begeleiding mogen komen spelen."
De toegang tot de speeltuin is gratis; wel is een consumptie verplicht.

Pannenkoeken
't Centrum was al een goede locatie voor feestjes en partijen. Daar komt nu de gelegenheid voor het geven van een kinderfeestje bij. "'t Centrum is, met de speeltuin en het terras erbij, natuurlijk een prima locatie voor een kinderfeestje. We hebben ook onze menukaart, met daarop de aanbiedingen uit de cafetaria, uitgebreid met pannenkoeken en met ijs. Dat past natuurlijk ook prima bij een kinderfeestje. Iedereen kan zelf bepalen hoe zo'n feestje er uit ziet. Dat is net zo als bij de feestjes voor volwassenen. Mensen vertellen vooraf wat hun wensen zijn, wij spreken met hen de prijs af, en zorgen dat alles verder uitstekend voor elkaar komt. Onze gasten, klein en/of groot, hoeven alleen maar feest te vieren!", zegt Massop.

Informatie
Cafe/cafetaria en speeltuin 't Centrum is op dinsdag, woensdag en donderdag open van 14.00 tot 20.30 uur, en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 20.30 uur. De entree voor de speeltuin is gratis, wel is een consumptie verplicht. Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Wie informatie wil over de mogelijkheden van 't Centrum als locatie voor (kinder)feestje, kan Bertie Massop bereiken via tel. 0315-239392 of 06-53151909. Wekelijks zijn de aanbiedingen van Cafetaris 't Centrum te vinden in deze krant; zie hiervoor deze week de advertentie op pagina 4.


Facebook: @cafecafetariatcentrum