Twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Foto: PR
Twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Foto: PR Foto:

Twee jubilarissen in het zonnetje gezet

BREEDENBROEK - Een fikse regenbui zorgde ervoor dat niet de prachtige pastorietuin maar de sfeervolle kerk in Breedenbroek het decor werd van het zomeravondconcert van muziekvereniging St. Antonius. Twee jubilarissen werden op deze muzikale avond in het zonnetje gezet.

Het was zo mooi bedacht, fluitende vogeltjes, ondergaande zon en het publiek op tuinstoelen en picknickkleden op de grond. Heerlijk luisteren naar zomerse muziek. Zo ging het niet... Maar gezellig, sfeervol en goed bezocht was het concert zeker. Op deze sfeervolle avond kwamen alle muzikanten van de vereniging aan bod. Van de jongste leden, net 7 jaar, tot het oudste lid van 75 jaar. Goed te zien dat muziek maken met jong en oud prima gaat.
Twee leden werden deze avond op een feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Dit omdat zij al 40 jaar lid zijn van de vereniging en daarbij altijd zeer actief zijn geweest zowel muzikaal als ook op het bestuurlijke vlak. Freddy Huls (trompet) en Hugo Reusen (tenor) werden in een speciaal lied toegezongen en daarbij van harte gefeliciteerd met hun jubileum. Natuurlijk kregen ze de verdiende oorkonde, een prachtige speld, een bos bloemen en zoals in het lied gezongen werd ook een dikke zoen.
Dirigent Bart, woonachtig in de Betuwe, trakteerde alle aanwezigen op een mand vol heerlijke kersen. Gewoon omdat ze zo lekker zijn, maar ook omdat de kers vergelijkbaar is met de vereniging. St. Antonius een muziekvereniging waar pit in zit! Na het laatste 'Clap your hands en stamp your feet', waarbij de hele kerk stond te klappen en stampen, ging het publiek in een vrolijke stemming huiswaarts, een mooie zomer tegemoet.