Tien jaar uitwisseling wordt gevierd door de scholieren. Foto: PR
Tien jaar uitwisseling wordt gevierd door de scholieren. Foto: PR Foto:

Tien jaar uitwisseling

Feest rond uitwisseling scholen Aalten-Rees

Door Iris Jansen

DINXPERLO - Grensoverschrijdend en gemeenschappelijk; dat was de leus die centraal stond tijdens de viering van tien jaar 'Uitwisseling Aalten-Rees'. Vanaf 2007 bestaat er een uitwisselingsproject tussen scholieren van het Gymnasium Aspel in de Duitse stad Rees en het Christelijk College Schaersvoorde in Aalten.

Leerlingen VWO-4 met Duits in het pakket en de Duitse leerlingen met Nederlands als examentaal treffen elkaar twee maal per jaar om meer van elkaars cultuur te weten te komen en met elkaar te communiceren in de taal die zij studeren. Een succesvol project dat ondersteund wordt door onder andere de Taalunie en de Volksbank Emmerich-Rees.
Met het oplaten van ballonnen in de kleuren van elkaars nationale vlaggen op het dorpsplein in Suderwick, begon de feestelijke middag die werd voortgezet op de locatie van CC Schaersvoorde Dinxperlo. Er was, volgens de genodigden waaronder waarnemend burgemeester Gerritsen uit Aalten en loco-burgemeester mevrouw Henning uit Rees, geen betere plek te vinden die zo centraal stond voor wat betreft uit uitdragen van de Europese doelstelling van samenwerken en verbinden.

Lees verder op pagina 7