De vlag kan uit in de beeldentuin. Foto: PR
De vlag kan uit in de beeldentuin. Foto: PR Foto:

Wethouder opent pittoreske
Beeldentuin 'De Holtdrost'

DE HEURNE - Afgelopen zondag werd Beeldentuin 'De Holtdrost' aan de Geunstraat 2 in De Heurne, officieel geopend door wethouder Henk Rijks. Initiatiefnemers en eigenaren van het pittoreske stekje, Joep Veldkamp en Ans Engbers, konden op een zonnige middag vele gasten begroeten om de feestelijke opening bij te wonen.

De prachtig aangelegde tuin biedt een mooi podium aan plaatselijke beeldend kunstenaars. Op dit moment exposeren Marijke Corporaal, Jet Heusinkveld, Karin Zuijdwijk, EgbertHermsen en Wim ter Horst op dit idyllische plekje, wat gelegen is aan de fietsroute van de VVV.
Dat dit initiatief een welkome aanvulling is in de mooie omgeving van De Heurne blijkt wel uit de ruim 350 bezoekers die vanaf 1 juni de beeldentuin al bezocht hebben.
De opening werd muzikaal ingeleid met zang en gitaar door Janine Hospes uit Aalten, waarna Rijks met het plaatsen van de vlag bij het entree van de tuin, de offici?le opening verrichtte. Volgens Rijks is 'De Holtdrost' een geweldige aanvulling wat betreft kunst en cultuur, in deze prachtige omgeving van dit stukje Achterhoek.
De beeldentuin is vrij te bezoeken van begin juni tot medio september op donderdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot en met 17.00 uur. Tegen een kleine vergoeding is er een gelegenheid om een kopje thee of koffie te nuttigen. Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.


beeldentuindeholtdrost.nl


Met LTO fietsen langs de boer

AALTEN - Ook dit jaar organiseert LTO een fietstocht rondom Aalten waarbij boerenbedrijven te bezoeken zijn. De fietstocht wordt gehouden op 30 juli. Vier prachtige bedrijven zijn in de route opgenomen die de deuren opzetten voor boer en burger.

Bij het melkveebedrijf van de familie Heijink, De Heurnseweg 1 in Aalten, waar de koeien automatisch worden gemolken in combinatie met weidegang, kunnen fietsers een kijkje nemen. Ook mechanisatiebedrijf Hoftijzer LMB aan de Klokkenmakersweg 19, Fendt dealer en specialist voor alle apparatuur op het gebied van mest, zet de deur open voor het fietsende publiek. Het bedrijf van de familie Winkelhorst aan de Essinkweg 1 in Aalten is een melkveebedrijf dat door de gekozen bedrijfsopzet zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ten slotte kan men een kijkje nemen bij de familie te Lindert aan de Tammeldijk 4 in Aalten, specialist op het gebied van ongediertebestrijding op agrarische bedrijven en daarnaast met een theetuin, beter bekend als 'theetuin Rensink'.
De start is tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle deelnemende bedrijven kan gestart worden. Op de startlocatie krijgt men de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is circa 33 kilometer lang. Kosten 2 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar gratis. Op alle bedrijven is koffie en drinken te koop. Op twee bedrijven kunnen de fietsers een hapje eten.