Louise Elferink van paardensportvereniging Aalten (BB-springen). Foto: Henk van Raaij
Louise Elferink van paardensportvereniging Aalten (BB-springen). Foto: Henk van Raaij Foto:

Selectie bekend na concours Grensruiters

DINXPERLO - De Grensruiters in Dinxperlo hield zaterdag 8 en zondag 9 juli het jaarlijkse concours.

Dit concours was tevens de laatste selectiewedstrijd van kring De Oude IJssel. Hierdoor is het duidelijk geworden welke pony- en paardencombinaties mogen starten op de Gelderse Kampioenschappen in Wezep.
Al met al was het een zeer geslaagd concours, de weersomstandigheden waren goed en het terrein lag er spic en span bij. Door de nieuwe indeling van het terrein hadden de springruiters ook meer ruimte om de paarden op te warmen. Het concours in Dinxperlo staat bekend om de heerlijke zelfgemaakte taarten. Deze vielen zoals ieder jaar weer in de smaak bij de deelnemers, jury's en bezoekers.
Emma Koskamp reed in het L springen met Popping's Marchall in de prijzen, ze eindigde op een derde plaats. In de BB dressuur eindigde Emma te Grotenhuis met Mickey op een tweede plaats. In de tweede proef eindigde Emma op de eerste plaats. In diezelfde proef eindigde Lote Veldhuis met Freddy op een tweede plek. In de L1 eindigde Rianne Bernsten op de tweede plaats met Valencio. In dezelfde klasse, tweede proef, eindigde Gijs Berendsen met La Luna op de vijfde paats. Emma Koskamp eindigde in de L2 met Popping's Marchall op de tweede plaats.
Zaterdag middag wist Anneline Kruiniger met Hietvelds Ferdinant het BB springen te winnen.
Op zondag eindige Jessie Bouwmeester met Flow op een tweede plaats in het L springen. In de B dressuur eindige Maurice Klaver met Dalayla zowel in de eerste als tweede proef op een derde plaats. In de L1 dressuur eindige Annelinde Kruiniger met Latino Z op de eerste plaats. In dezelfde ring eindige Femmy Huls met I'm Charming op een derde plaats en Djolinda Aarsen met Dionysus de W. op een vierde plaats. In de tweede proef eindigde Femmy Huls op de eerste plaats en Dianne Hoftijzer met Ziezo op de vierde plaats. In de M1 dressuur wist Jennifer Hengevelt met Don Quaterson zowel de eerste als tweede proef te winnen. Mirjam Eykelenboom wist met Da Vinci de M2 dressuur te winnen, in dezelfde ring eindigde Marlous Heister op de derde plaats. In de Z1 reed Noortje Radstake met Chachaleen naar de derde plaats. In de Z2 eindigde Lisanne Kruiniger met Hietvelds Ferdinant op de derde plaats.

Van de Grensruiters zelf waren er uiteindelijk drie kringkampioenen, dit zijn de combinaties die over de vijf selectiewedstrijden de beste resultaten hebben neergezet. Bij de pony's is dat Serra Aalderink met Nancy in de klasse M1 dressuur categorie C. Bij de paarden zijn dat Jennifer Hengevelt met Don Quaterson in de M1 dressuur en Mirjam Eykelenboom met Da Vinci in de M2 dressuur.


Recordbedrag collecte Rode Kruis

DINXPERLO/AALTEN – Ondanks het warme zomerweer is ook dit jaar de collecte voor het Rode Kruis met succes afgerond. In de week van 18 tot en met 24 juni zijn ruim 125 vrijwilligers op pad geweest. Zij hebben in Aalten en Dinxperlo een recordbedrag van 6.702,03 euro opgehaald.

Om de collecte van volgend jaar verder uit te bouwen is het Rode Kruis altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in zowel Aalten als Dinxperlo. Voor Dinxperlo zijn de contactpersonen Marco te Grotenhuis, Prins Bernhardstraat 6, Dinxperlo, tel. 0315-652956, e-mail: mtegrotenhuis@kpnmail.nl en Bennie Westerhof, De Marke 26, Dinxperlo tel. 0315-651723, e-mail: beluwest@kpnmail.nl.