Het interieur van de nieuwe winkel. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het interieur van de nieuwe winkel. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Nieuw in Dinxperlo: Kaat's Kadosjop

DINXERLO - Per 1 augustus is Dinxperlo een nieuwe winkel rijker met Kaat's Kadosjop. In het pand waar voorheen Baron Computers was gevestigd, opent Karin Veerbeck per 1 augustus haar winkel. Kaat's Kadosjop is gespecialiseerd in kleine en grote cadeautjes, geschikt voor jong en oud en betaalbaar voor iedere portemonnee. Bovendien wordt elk presentje door Karin zorgvuldig ingepakt.

Door Iris Jansen

Bij binnenkomst in de winkel ruikt het heerlijk door de Little Hotties (geurbrandertjes; red.). De sfeer is daardoor meteen gezet, en nodigt uit om eens uitgebreid te snuffelen naar leuke dingen om niet alleen cadeau te geven, maar zeker ook om zelf te houden. We beginnen bij de grote toonbank waar Karin haar aantrekkelijke sieradencollectie laat zien. "Allemaal handgemaakte sieraden van natuurlijk materiaal. Er komt geen kunststof aan te pas. Een vriendin van mij maakt ze en importeert het materiaal onder andere uit Peru. Ik verkoop tassenhangers, voetsieraden, armbanden en kettingen in 'Ibiza look'. Wanneer je iets in een bepaalde kleurstelling of uitvoering wenst, kan dat ook worden gemaakt. Zo worden sieraden heel persoonlijk. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want ze zijn heel betaalbaar."

De grote kast naast de toonbank is gevuld met gezellige hebbedingetjes, zoals kaarsen, flesjes, vaasjes, leuke potjes en andere sfeerverhogende kleinoden. Karin: "Ik koop maar heel beperkt in zodat niet iedereen in Dinxperlo hetzelfde in zijn woonkamer heeft staan, en bovendien koop ik iedere week weer nieuwe spullen. Zo hou je het aanbod aantrekkelijk en verrassend. Ik ga ook graag op idee?n en wensen van de klanten in en probeer daar dan rekening mee te houden met de inkoop."

In het achterliggende gedeelte van de winkel staan de wat grotere artikelen. Wat opvalt zijn de meubeltjes van steigerhout zoals de sidetables en kleine bankjes. "Dat zijn allemaal unieke producten, er is er dus maar eentje van te koop, en ze zijn bovendien met de hand gemaakt in Zelhem. Je kan ze zelfs op maat bestellen. Ze worden gemaakt bij mijn mans re-integratiebedrijf. Onder andere jongeren met een beperking worden er voorbereid en opgeleid voor een passende plek op de arbeidsmarkt. Je ziet dat de meubels met zorg zijn gemaakt en dat maakt ze zo bijzonder."

Karins voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen en kleuren. "Kunststof zul je hier niet zo snel aantreffen of het moet wel een heel bijzonder object zijn. Hout, rotan, glas en aardewerk hebben mijn voorkeur. De kleuren zijn voornamelijk aardetinten met een uitschieter naar groen of blauw. Je vindt hier geen schilderijen of posters, maar wel zo af en toe een bijzonder ornament voor aan de muur. Natuurlijk verkoop ik ook plaids, kussens en leuke fotolijstjes. Ik ben niet merkvast, maar koop in wat sfeervol en gezellig is, waarbij ik natuurlijk de kwaliteit nauwlettend in het oog hou. Je moet natuurlijk ook meegaan met de seizoenen, dus ben ik nu al in gedachten bezig met de herfst en de kerst. Je moet in het vooruit denken met een winkel."

Karin Veerbeck heeft genoeg winkelervaring opgedaan, om deze stap naar het zelfstandig ondernemerschap te nemen. "Ik heb de afgelopen jaren in diverse winkels gewerkt in Dinxperlo, dus ik ben geen vreemd gezicht in het dorp. Ik heb een tijdlang op kantoor gewerkt, maar kwam al snel tot de conclusie dat ik het winkelgebeuren en het contact met de klanten erg miste. Nou wil het toeval ook, dat deze winkel vrij kwam; een bekend terrein want mijn oom en tante runde bakkerij Ruesink die hier vroeger gevestigd was. Dus, een vertrouwd plekje voor mij.".

Kaat's Kadosjop opent officieel haar deur op 1 augustus en is vanaf woensdag 2 augustus voor het publiek geopend. Voor de eerste 50 klanten heeft Karin een leuke attentie.
De openingstijden zijn woensdags en donderdags van 9.30 uur tot 18.00 uur en vrijdags tot 20.00 uur. Op zaterdag kunt u terecht van 9.30 uur tot 16.00 uur. Kaat's Kadosjop is gevestigd aan de Dr. Van der Meerstraat 5.

Kaarin Veerbeck. Foto: Frank Vinkenvleugel