Bij SVD zijn ze enthousiast over het vrouwenvoetbal. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bij SVD zijn ze enthousiast over het vrouwenvoetbal. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Voetbalclinic voor meisjes en vrouwen bij SV Dinxperlo

Met medewerking van enkele profvoetbalsters

DINXPERLO - Voetballen is allang niet meer alleen voor mannen. Dat bewezen de Oranje Leeuwinnenl toen ze Europees kampioen werden. Zij wél! Het vrouwenteam van Oranje heeft er voor gezorgd dat voetbal bij meisjes en vrouwen populairder is dan ooit. Kitty Nyenkamp en haar dochter Klaske waren altijd al enthousiast en zelfs de lucht in de kleedruimtes en de geur van de bal bezorgd hen kippenvel. Zij organiseren een voetbalclinic voor meisjes en vrouwen van 6 tot 35 jaar, die plaatsvindt op woensdag 30 augustus vanaf 16.00 uur. Er wordt een programma aangeboden waarbij drie profspeelsters uit de eredivisie aanwezig zijn.

Door Waltraud Wensink

Kitty Nyenkamp heeft hart voor voetbal en haar vereniging. Dat heeft ze ook overgedragen op haar dochter. Beide zijn ze al vanaf hun zevende levensjaar actief bezig met voetbal. Ze maken zich hard voor damesvoetbal en doen dit vol overgave. Nyenkamp: "We hebben binnen de vereniging een vrouwencommissie opgericht en zo maken we ons hard voor het damesvoetbal binnen de vereniging. In samenwerking met Jos Mekkes van JM Sport Consultancy organiseren we nu een prachtige voetbalclinic voor dames met geweldige onderdelen zoals bijvoorbeeld een 'weerstandsparachute'. Jos Mekkes was assistent-bondscoach bij het Nederlands Militair Elftal en hoofdtrainer van de voetbalschool bij De Graafschap. We vinden het dan ook prachtig dat hij ons met zijn eigen trainersteam naar SVD komt om deze clinic te verzorgen." Tijdens deze clinic staan de dames van het eerste elftal van SVD paraat om te assisteren. Er kunnen leuke prijzen gewonnen worden bij onder andere het puntenschieten op een opblaasbaar goal met gatendoek en er worden fijne en leerzame trainingen verzorgd.De drie profspeelsters die speciaal naar SVD komen zijn de 'kers op de taart'. Het gaat om speelsters van Achilles'29, het Nederlandse Militaire Elftal en een speelster uit de topklasse. Ze hebben tips hoe je het ver kunt schoppen als vrouw in de voetbalwereld en je kunt vragen stellen. Daarnaast laten ze ook hun vaardigheden zien", aldus Nyenkamp.

Actueel dankzij het EK
Dankzij de Nederlandse voetbaldames is de populariteit van het damesvoetbal nog meer gestegen. Nyenkamp maakt daar dankbaar gebruik van. Samen met haar dochter Klaske en de vrouwencommissie probeert ze haar passie over te brengen op de meiden en dames uit Dinxperlo en omstreken. "De EK heeft voor een enorme boost gezorgd en veel meiden hebben nu interesse gekregen in voetballen. Wij doen er alles voor om deze meiden de kans te geven om hun droom waar te maken, maar we vinden het plezier in het voetballen en deel uitmaken van een team ook heel erg belangrijk. We hebben inmiddels meer dan 80 meiden van verschillende leeftijden die bij ons voetballen. Ik zou zo graag zien dat er voor iedere speelster een geschikt team is om in te spelen, qua leeftijd en naar niveau. Als we aan deze clinic op 30 augustus een aantal vrouwelijke leden overhouden zou dat geweldig zijn", zegt Nyenkamp.

Klaske is het helemaal eens met haar moeder. "Ik vind het erg leuk dat ik dit samen met mijn moeder kan en mag doen. We zitten op één lijn en delen de passie voor het voetbal."

Bij de clinic is iedereen, lid of geen lid van SVD, welkom. De deelname is gratis. De kantine is die dag geopend voor alle ouders, verzorgers en andere belangstellenden. Deelnemers moeten wel even sportkleding, voetbalschoenen en eventueel een lunchpakketje mee te nemen voor in de pauze. Voor iedere deelneemster is er aan het eind van de clinic een leuke attentie en een certificaat van deelname.
Het programma ziet er op woensdag 30 augustus als volgt uit: 15.30 uur aanwezig; 16.00 uur start clinic; 17.30 uur pauze (tijd voor een broodje of versnapering); 18.30-19.30 uur Open trainingen voor meisjes, onderverdeeld in groepen meisjes onder 9, meisjes onder 13, meisjes onder 15 en meisjes onder 17; 19.30-21.00 uur open training voor vrouwen. Alles vindt plaats op sportpark 't Welink bij SVD.


www.svdinxperlo.nl

Kitty en Klaske Nyenkamp. Foto: Frank Vinkenvleugel