Janne-Minke Nijp, harp. Foto: PR
Janne-Minke Nijp, harp. Foto: PR Foto:

Women in Rock bij Classic Rock Night

DINXPERLO - Op vrijdag 1 september zijn er drie bijzondere muzikanten te gast in het programma 'The power of the Blues and Beyond. Onder de titel 'Women in rock' zullen drie dames alles komen vertellen over hun passie voor muziek en hun bijzondere instrument. Deze muzikanten zullen alle drie eveneens te gast zijn bij de Classic Rock Night op 30 september.

Het gaat om Janne-Minke Nijp die elektrische Harp speelt, Mirjam Suppers speelt doedelzak en Miranda Loff speelt dwarsfluit. Ze zullen een aantal nummers ten gehore brengen waarin de passie voor hun instrument goed te horen is. Het is ongekend wat de dames in petto hebben. Nijp (werkzaam aan de Muziekschool Twente) begon met harplessen op zevenjarige leeftijd en heeft haar diploma gehaald aan het conservatorium in Enschede. Ze behoort tot de avantgardistische musici, die klassiek gevormd de grenzen van het instrument verkennen. Jazzharp en rockharp zijn een voorbeeld van dit opkomende genre. Haar moderne werk bevat avantgardistische arrangementen van onder andere Within Temptation en Led Zeppelin's Stairway to heaven.
Suppers die doedelzak speelt doet dat sinds 2005. Een doedelzak verhoogt de sfeer bij elke gelegenheid. Het is een prachtig intens geluid met magische en adembenemende klanken die niemand onbewogen laat. Ze genoot haar opleiding bij de 'Dutch Pipes and Drums' uit Tilburg, de grootste en oudste pipeband van het Europese vasteland. Ze heeft veel ervaring opgedaan bij diverse evenementen en wedstrijden waar ze aan mee deed en ook volgde ze diverse cursussen. Met de Dutch Pipes speelde ze voor het koningshuis van Noorwegen en daarnaast speelt ze bij de 'Holland Massed Pipe Band'.
Loff komt uit een muzikaal nest en kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek en dan met name de harmoniemuziek. De dwarsfluit is mede door het sprookje 'Peter en de wolf" haar favoriete instrument geworden. Op tienjarige leeftijd nam ze al haar eerste fluitpartijen voor haar rekening bij de orkesten van haar vader en niet veel later kwam daar de piccolo bij. Vanaf haar zestiende begon de interesse in de pedagogische richting van muziek en hielp beginnende musici op weg. Haar opleiding volgde ze op het conservatorium in Enschede waar ze masterclasses volgde bij diverse internationale fluitisten. Als muziekdocent remplaceerde ze bij diverse orkesten waaronder de Luchtmacht kapel, de JWF kapel en de JWFKMK kapel. Ze verleent wel eens medewerking aan diverse cd-producties van onder andere cabaretier Herman Finkers en een cd van de Urkse Zangers. Momenteel combineert ze het moederschap met een baan aan de muziekschool Oost-Gelderland en dirigeert ze nog een jeugdorkest. Ze speelt nog steeds, soms doet ze een fluitworkshop en af en toe speelt ze zelfs solistisch. Deze drie dames zijn te gast op vrijdag 1 september in de studio van Dinxper FM van 20.00 tot 22.00 uur. Wie dit graag live wil meemaken, is welkom in de studio op de Markt 1c in Dinxperlo. Meeluisteren: www.dinxperfm.media.

Miranda Loff, dwarsfluit. Foto: PR
Mirjam Suppers, doedelzak. Foto: PR