Foto: News United/112 Achterhoek Nieuws
Foto: News United/112 Achterhoek Nieuws

Dinxperlo 1 wint van Bredevoort 1

DINXPERLO - Dinxperlo verzuimde zondag met grote cijfers van Bredevoort te winnen. Het werd uiteindelijk 4-2

In de eerste helft combineerde Dinxperlo naar hartenlust en dat leidde tot 3 doelpunten. Tweemaal Davey Lichtenberg en eenmaal Sander Lensing maakten de doelpunten. In de tweede helft stond Bredevoort wat compacter en speelden zij bij balverovering de bal direct diep. Dinxperlo was onnauwkeuriger en maakte wat vaker verkeerde keuzes waardoor er vaker balverlies werd geleden. Toch was er lang niets aan de hand. Tot halverwege de tweede helft een diepe bal door keeper Massop in de voeten van een Bredevoortse speler werd gekopt. Die lobde vervolgens de bal fraai in het doel en even later was er een te korte terugspeelbal van Ben Coenders. Deze werd slecht verwerkt door Massop en de aanvaller van de gasten kon de bal in het lege doel plaatsen.

Massop redde een paar minuten voor tijd met de voet waarmee hij de gelijkmaker voorkwam. In de tegenaanval stuurde Schuurman Mark Spoor weg die op zijn beurt invaller Heupink vrij voor de keeper zette. Heupink besliste de wedstrijd met een tegendraads schot. Dinxperlo kreeg daarna nog een paar mogelijkheden om de score op te voeren maar het strandde regelmatig in schoonheid.

Het zeer verjongde Dinxperlo liet soms heel fraai voetbal zien met vlot lopende combinaties. Het verschil met Bredevoort was groot maar dat was uiteindelijk niet in de stand terug te zien. Toch gingen de supporters tevreden naar huis vooral vanwege het vertoonde spel.


Knelpunten verkeer
Dinxperlo

DINXPERLO - Naar aanleiding van de berichtgeving in verschillende kranten over de knelpunten in het verkeer in Dinxperlo wil ik als bestuurslid van Burgerinitiatief Dinxperwick een aantal zaken verduidelijken. Wij willen niet dat de N819 afgesloten wordt, wij vragen de gemeente en de Provincie om borden te plaatsen en/of vrachtverkeersdeelnemers erop te wijzen dat men via de Sporkerringstrasse of de Hamelandroute zonder problemen richting Aalten kan rijden. Hierbij kan men de borden die bij Anholt staan voor verkeer Gendringen als voorbeeld nemen, daar wordt vrachtverkeer verwezen naar de Slingerparallel. Met bovengenoemde maatregel ontlast men de Anholtseweg, de Heelweg, de Allee en de Aaltenseweg. Al deze wegen zijn feitelijk ongeschikt voor vrachtwagens. Bestemmingsverkeer moet uiteraard wel gebruik maken van deze wegen, maar het verkeer dat naar het industrieterreinen in Aalten of verder moet, kan men verwijzen via borden. De argumenten die zowel de gemeente Aalten als de provincie Gelderland te berde brengen geven ons het gevoel dat men niet wil luisteren naar ideeën van bewoners en dat men niet in discussie wil met de inwoners van Dinxperwick. Aan het feit dat er vervoerders zijn die bovengenoemde route al kiezen en dat TVM ons idee toejuicht gaan zowel de provincie als de gemeente Aalten voorbij. Dat een navigatiesysteem de kortste weg aangeeft, hoeft de gemeente Aalten en de provincie Gelderland er niet van te weerhouden om de bestuurders er op te wijzen dat er een veiligere én snellere weg is. Als inwoners van Dinxperwick zou je toch denken dat zowel de gemeente Aalten als de provincie Gelderland graag de veiligheid van zijn bewoners boven alles stelt.


George Donkersloot, bestuurslid BI Dinxperwick e.V.


Twee gewonden bij
ongeval De Heurne

DE HEURNE - Bij een aanrijding op de kruising van de Caspersstraat met de Dersenkamp zijn twee gewonden gevallen. Een van de gewonden is een kind. De auto's botsten vermoedelijk als gevolg van een voorrangsfout. Een bestuurder die achter een tractor reed, zag bij het afslaan een tegemoetkomende auto over het hoofd. Een botsing was het gevolg. Over de ernst en aard van de verwondingen is niets bekend. Beide voertuigen liepen schade op.