Ziekenzondag in Goede Herderkerk

DINXPERLO - Onbegrijpelijk dat middenin een periode van herfst met storm en regen juist op deze 'Dag voor de zieken', die in de Goede Herderkerk werd gehouden, de zon uitbundig scheen.

De Goede Herder-kerk in Dinxperlo liep vol met mensen. Mede door de grote belangstelling was de sfeer meteen heel gezellig. Ds P. Bochanen, die voorganger was, ging hier helemaal in mee door zijn ontspannen en huiselijke optreden. Zijn overweging, aansluitend op het evangelie van de Barmhartige Samaritaan, sneed goed hout, juist voor de zieken, en hij gaf een bijzondere interpretatie van het begrip 'Wie is mijn naaste?'.

De muzikale ondersteuning door het koor 'Vriendschap' uit IJzerlo, onder leiding van Miriam Sterk, droeg veel positiefs bij aan de sfeer in de kerk. Het orgelspel van Dick Homburg was hartverwarmend en stimuleerde iedereen om mee te zingen. Iedereen die een bijdrage aan deze bijzondere, oecumenische dienst had geleverd werd tot slot bedankt voor zijn of haar inzet. De voorzitter van de Stichting Zonnebloem Dinxperlo-Breedenbroek hield een warm pleidooi voor de activiteiten en noodzaak van de Zonnebloem. Zij bedankte voor het feit dat de opbrengst van de collecte voor de Stichting Zonnebloem bestemd was. Velen genoten na afloop van de koffie met cake en er werd weer eens flink bijgepraat. Ieder die de kerk verliet kreeg een echte zonnebloem mee ter herinnering aan een zeer waardevolle en menswaardige bijeenkomst.