Crystal Dream. Foto: PR
Crystal Dream. Foto: PR Foto:

Crystal Dream gaat voor Dinxper

DINXPERLO - Op zaterdag 28 oktober kan Dinxperlo na lange tijd de geroutineerde en veelgevraagde band Crystal Dream weer eens welkom heten. Ze komen op uitnodiging van Ramon Radstaak naar Sportcentrum Het Blauwe Meer om daar een daverend optreden te verzorgen.

Door Waltraud Wensink

Eigenlijk behoeft de band in Dinxperlo helemaal geen introductie. De band bestaat volgend jaar al 25 jaar. De band reist het hele land door en speelt zo'n 50 à 60 keer per jaar. Maar ook buiten onze landsgrenzen zijn ze populair: ook in België en Singapore stond de band op het podium. Daarnaast speelde Crystal Dream in voorprogramma's van onder andere Ilse de Lange, UB40, Douwe Bob, Waylon, De Dijk, en Guus Meeuwis. Marcel Geven, zanger bij Crystal Dream: "Met name het voorprogramma van Guus Meeuwis tijdens de stadionconcerten in Heerenveen en Eindhoven heeft ons geen windeieren gelegd. Maar ik vind het mooi om weer eens in Dinxperlo te spelen. Eigenlijk gaan we hiermee ook weer terug naar onze roots; het is een stukje nostalgie. Ooit stonden we hier in de sporthal in het voorprogramma van de Golden Earring. Als kleine jongen droom je er dan toch al van om ooit op het grote podium te staan. We hebben in onze beginperiode veel in Dinxperlo en omgeving gespeeld en zagen altijd veel trouwe en bekende gezichten tijdens onze optredens. Ik word blij als ik de positieve reacties op onze komst naar Dinxperlo op Facebook zie staan."
Gerwin (gitarist) geeft aan dat de band wel een aantal wisselingen heeft gekend maar desondanks goed op elkaar is ingespeeld. "We spelen ook op maat. Daarmee bedoelen we dat we ook wel kijken naar het soort publiek en rekening houden met hun wensen. Ons repertoire bestaat uit moderne pop-rocksongs uit de hitlijsten die we ook weer aanvullen met klassiekers. Op die manier bereiken we zowel het oudere als het jonge publiek." Crystal Dream speelt desgevraagd een moderne Pop-Rock-show, maar ook een unplugged set, en een U2 experience. Eigenlijk voor ieder wat wils. In Dinxperlo verwacht de band een publiek tegen te komen dat dol is op de jaren tachtig en U2. Marcel: "We houden zeker de reacties op Facebook in de gaten zodat we ook rekening kunnen houden met andere nummers die mensen graag willen horen."
Ramon Radstaak haakt hier op in: "De kaartverkoop is inmiddels al mooi op gang en ik zie dat er veel verschillende mensen zijn die de kaarten kopen. De wat jongeren hebben van de ouderen al positieve dingen gehoord en de ouderen hebben wel weer eens zin in een soort van reünie met hun helden van Crystal Dream. Ik hoop dan ook op een volle zaal. We gebruiken de ruimte waar we voorheen ook Blue Lake Rock hadden. Daar kunnen we aardig wat mensen kwijt."
Crystal Dream is proactief, vindt Marcel Geven: "We krijgen wel aanvragen maar daarnaast is het zeer zeker niet zo dat we achterover zitten en wachten op boekingen. We zijn daar zelf ook actief in en het is best hard werken. Er komt van alles bij kijken en je bent ook echt wel veel van huis en onderweg." Crystal Dream bestaat uit: Marcel Geven (zang), Gerwin Ruesink (gitaar), Nathan Meinen (bas) en Ruud Voesten (drums).
Speciaal voor de lezers van Dinxpers Nieuws stelt Ramon Radstaak twee keer twee toegangskaarten beschikbaar voor het concert van Crystal Dream. Wie hiervoor in aanmerking wil komen moet naam, adres en telefoonnummer mailen naar redactie@dinxpersnieuws.nl onder vermelding van Crystal Dream. De winnaars krijgen telefonisch bericht op woensdag 25 oktober.
Het concert van Crystal Dream op 28 oktober begint om 20.30 uur en duurt tot 01.00 uur. De toegang is 10,50 euro in de voorverkoop en 15,00 euro aan de avondkassa van Sportcentrum het Blauwe Meer aan De Kolk 6 in Dinxperlo.


www.crystaldream.nl
www.facebook.com/CrystalDream