De oude put. Foto: PR
De oude put. Foto: PR

Wie heeft interesse in een oude put?

AALTEN – Een inwoner van Aalten heeft de commissie cultureel erfgoed benaderd met de vraag of er een andere bestemming voor de put in haar tuin gevonden kan worden.

De put is afkomstig uit de tuin, die ooit bij het gemeentehuis lag. Het gaat alleen om de opbouw, die gemaakt is met oude stenen. Een watergat is er niet. Roger Crols van het Gelders Genootschap constateerde dat de put niet meer helemaal origineel is.

Toch is zijn voorkeur om de put elders te herplaatsen. Het is mogelijk om die in zijn geheel uit de grond te lichten. Herplaatsen in de openbare ruimte vinden de commissieleden geen goed idee. "Dan wordt het een afvalput."

Crols denkt aan een plek bij een oude boerderij waar ooit een put stond. Heeft niemand interesse, dan kan de eigenaresse contact opnemen met de Monumentenwacht Gelderland, want die kan altijd historisch bouwmateriaal gebruiken.

De putstenen kunnen dan deels gebruikt worden bij restauratiewerkzaamheden.

Wie interesse heeft in de put kan contact opnemen met Ingrid Oonk, beleidsmedewerker cultureel erfgoed van de gemeente: i.oonk@aalten.nl.