Wilko te Grotenhuis en Natalie Kempka zijn nog even druk met de laatste voorbereidingen. Foto: Waltraud Wensink
Wilko te Grotenhuis en Natalie Kempka zijn nog even druk met de laatste voorbereidingen. Foto: Waltraud Wensink Foto:

Aanmelden voor reünie De Wegwijzer kan nog

DINXPERLO - Inmiddels hebben zich al een groot aantal 'oud-leerlingen' maar ook leerkrachten aangemeld voor de grote reünie van De Wegwijzer op 25 november in het Kulturhus in Dinxperlo. Toch willen de organisatoren Wilko te Grotenhuis en Natalie Kempka de mensen die dat nog niet hebben gedaan, uitdrukkelijk vragen om zich via de mail aan te melden. Op die manier weten ze waarmee ze rekening hebben te houden voor de opzet van het ReünieCafé.

Door Waltraud Wensink

Natalie: "Ik heb al een groot aantal aanmeldingen binnen en het werkt gewoon prettig als we weten hoeveel mensen we op 25 november kunnen verwachten. Het leuke is dat we aanmeldingen hebben van verschillende leeftijdsgroepen en leerjaren. Sommigen hebben bij elkaar in de klas gezeten en spreken samen af om te gaan terwijl er ook een aantal ouderen bij zitten die benieuwd zijn wie er allemaal nog uit hun tijd zullen komen." ReünieCafé De Wegwijzer is breed opgezet, speciaal om duidelijk te maken dat het voor oud-leerlingen van alle leeftijden is. Het maakt niet uit of men al dertig jaar van school is of pas tien jaar. Wilko: "Via Facebook hebben we al de nodige reacties op het ReünieCafé gehad en het is mooi om te horen dat er interesse voor is. Maar we weten ook heel goed dat er mensen zijn die niet over Facebook beschikken. Speciaal voor al die mensen hebben we nu door Dinxperlo posters en flyers hangen waarmee we zoveel mogelijk mensen hopen te bereiken."

Beeldmateriaal en spullen van toen
"We hebben al veel leuke spullen binnen gekregen die mensen tijdens het ReünieCafé kunnen bekijken. Verder zullen er dia's en foto's zijn van vroeger maar ook hebben we oude schoolkrantjes en zelfs een van de oude logo's van de Wegwijzer is beschikbaar gesteld. Die zullen in ieder geval gespreksstof en leuke herinneringen opleveren", zegt Natalie. "We hopen dat mensen elkaar enthousiast gaan maken voor deze reünie en uiteindelijk met zoveel mogelijk mensen zullen verschijnen. Het Kulturhus is een prachtige locatie met veel mogelijkheden. We willen alles in een ongedwongen en gezellige sfeer laten plaatsvinden. Als de oud-leerlingen en leerkrachten elkaar ontmoeten gaat de rest vanzelf. Op de lijst staan in ieder geval al een hoop 'bekende snuutjes'. Het begint allemaal al mooi gestalte te krijgen", aldus Wilko. Het ReünieCafé proberen zij low budget te houden en laagdrempelig zodat het voor iedereen toegankelijk is. "We vragen een vrije gift voor deze avond om de eventuele onkosten te dekken en de rest gaat naar een goed doel."
Wilko te Grotenhuis en Natalie Kempka zijn beide nog even druk met de laatste organisatorische taken en vragen bij deze of mensen zich vóór 1 november willen aanmelden per mail: reuniecafedewegwijzer@gmail.com. Op de Facebookpagina van ReünieCafé De Wegwijzer vindt men ook de nodige info over deze gezellige avond in het Kulturhus op 25 november. Aanvang 20.00 uur.