De organisatoren hopen dat er vele matches kunnen worden bezegeld op de Beursvloer. Foto: Frank Vinkenvleugel
De organisatoren hopen dat er vele matches kunnen worden bezegeld op de Beursvloer. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Burgemeester Gerritsen opent
Beursvloer in Kulturhus Dinxperlo

Aaltense Uitdaging hoopt op veel matches

Door Iris Jansen

DINXPERLO / AALTEN - Drukke handel, daarop hopen de organisatoren van de Beursvloer van de Aaltense Uitdaging, die op donderdag 2 november van 16.00 uur tot 18.00 uur plaatsvindt in het Kulturhus Dinxperlo. Net zoals vorig jaar, tijdens de Beursvloer in Aalten, hoopt manager Ellen van Minnen van de Aaltense Uitdaging weer op een groot aantal 'matches' tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, stichtingen, buurtverenigingen én burgerinitiatieven. Op dit moment hebben zich 35 deelnemers aangemeld.

"Maar aanmelden kan nog steeds", vertelt Ellen. "Het is een geweldig evenement dat door de gemeente Aalten van harte wordt ondersteund. Plaatsvervangend burgemeester Gerritsen zal door een slag op de grote gong het startsein tot handelen geven. Er zijn diverse themahoeken waar 'Hoekmannen' partijen tot elkaar brengen, zodat vraag en aanbod snel tot stand kunnen komen. De afspraken die gemaakt worden, de zogenaamde matches, worden door notaris Rensen ter plekke op papier gezet. Na elke match wordt er op de gong geslagen en wordt de match ook meteen in beeld gebracht op een groot scherm én gedeeld via social media. Zo kunnen alle aanwezigen de nieuwe matches zien. Dat animeert partijen tot het maken van een ook een match. En natuurlijk worden er ook afspraken gemaakt voor een tegenprestatie, want een 'dankjewel' hoort ook bij de match."

Met gesloten beurs
"De wensen van de maatschappelijke organisaties worden met gesloten beurs door de bedrijven vervuld. Dan moet je denken aan mankracht en manuren, kennis of met materiaal. Ieder bedrijf heeft zo zijn specialiteiten dus er is een veelzijdig aanbod. Soms komen ter plekke matches tot stand, alleen al doordat er gericht wordt genetwerkt. Vorig jaar kwamen de gesprekken al op gang nog voordat de burgemeester het sein had gegeven. De deelnemende bedrijven en organisaties zijn goed kenbaar door een button en de hoekmannen, herkenbaar aan hun beursjasje, hebben de sturende taak om mensen met elkaar in contact te brengen. Vorig jaar was er een levendige handel en was het bovendien super gezellig. Toen kwamen we op veertig matches met een maatschappelijke waarde van 9.299 euro. Om enkele voorbeelden te noemen: gebruikte printers en kasten hebben een tweede leven gekregen, er zijn planten en grondwerk geleverd en is er advisering geweest op het gebied van PR en contracten. Naar aanleiding van de Beursvloer zijn er ook nog nieuwe matches ontstaan, alleen al door de nieuwe contacten die toen gemaakt zijn. Het is een win-win situatie voor zowel de organisaties als de bedrijven. De beursvloer biedt niet alleen een prachtige gelegenheid voor bedrijven om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen, maar ook om hun verbondenheid met de regio Aalten-Dinxperlo te versterken; tenslotte zijn zij belangrijke werkgevers. Bovendien kost dit bedrijven op deze manier betrekkelijk weinig tijd. Niet alleen voor bedrijven is het netwerken belangrijk, maar ook maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar op de Beursvloer en kunnen zo idee?n en ervaringen uitwisselen. Dat is ook een belangrijk aspect van de Beursvloer; gedurende twee uur kan er heel wat tot stand komen", benadrukt Ellen.

Jong en oud
Net zoals vorig jaar helpen de leerlingen van Schaersvoorde mee bij de organisatie. Tijdens deze Beursvloer staan leerlingen van locatie Dinxperlo de organisatoren van de Beursvloer ter zijde. Ellen: "Zij zullen helpen met de garderobe, het rondbrengen van een hapje en een drankje en andere hand- en spandiensten. Ook worden er door enkele leerlingen, die daar interesse in hebben, foto's gemaakt. De combinatie van jong en oud was vorig jaar een groot succes en wij zijn blij dat ook Schaersvoorde Dinxperlo ons dit jaar een aantal leerlingen wilde 'uitlenen'. Ook voor de leerlingen is het een leuke ervaring. Natuurlijk is er ook een professionele fotograaf aanwezig en worden er weer video-opnames gemaakt. Wanneer er nog bedrijven of verenigingen zijn die graag willen deelnemen: aanmelden kan nog via de website van de Aaltense Uitdaging, onder activiteiten, beursvloer, aanmelden beursvloer. Geïnteresseerden die een kijkje willen nemen zijn ook van harte welkom. Vanaf 18.00 uur is er nog tijd voor een drankje in de gezellige foyer van het Kulturhus, die deze ruimte en de theaterzaal voor dit evenement gratis ter beschikking heeft gesteld", besluit Ellen van Minnen uitnodigend.

www.aaltenseuitdaging.nl

Diabetes-collecte

DINXPERLO/DE HEURNE - De collecteweek voor diabetes begint op maandag 30 oktober. Landelijk gaan weer 20.000 vrijwilligers de straat op om te collecteren voor diabetes.

Onder hen ook vrijwilligers die in Dinxperlo en De Heurne langs de deuren gaan. Het Diabetes Fonds hoopt op ieders gulle gaven.