De medaille van Frank te Grotenhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel
De medaille van Frank te Grotenhuis. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Afscheid van een brandweerman

DINXPERLO - Zaterdagavond was de jaarlijkse feestavond van de Brandweer Dinxperlo. Zoals gebruikelijk werden er diverse jubilarissen gehuldigd. Daarvoor was burgemeester Gerritsen naar Dinxperlo gekomen. Maar de meeste woorden gingen uit naar Frank te Grotenhuis. Na 39 jaren dienst bij de vrijwillige brandweer van Dinxperlo nam Frank te Grotenhuis afscheid als actief repressief vrijwilliger.

Postcommandant Robin Siebel vertelt: "Frank heeft in al die jaren vele ontwikkelingen binnen de brandweer gezien en moeten meemaken. Het ademlucht dragen bij een brand en het verplichte chauffeursdiploma zijn een tweetal voorbeelden. Maar ook het aantal oefeningen die een vrijwilliger verplicht per jaar moet volgen is in zijn loopbaan verdrievoudigd. Ook bestuurlijk heeft Frank de veranderingen meegemaakt; van gemeente Dinxperlo naar gemeente Aalten en van regio Achterhoek naar Achterhoek-Oost en vervolgens naar een nog grotere Veiligheidsregio. Ondanks zijn zelfstandig ondernemerschap heeft Frank altijd moeite gedaan om toch op de oefenavond te kunnen komen. Hij is een voorbeeld voor vele vrijwilligers. De post Dinxperlo dankt Frank voor zijn inzet en gaat een ervaren en mooi mens missen!"

Burgemeester Arnold Gerritsen, Roy Sins, Dewi Tebeest, André van Oeveren, Andre Wienholts, Frank te Grotenhuis, Eddy Freriks, Michael Artz.