DZSV, deze keer in het rood vanwege de clubkleuren van tegenstander Blauw Wit,  met de pupillen van de week. Foto: PR
DZSV, deze keer in het rood vanwege de clubkleuren van tegenstander Blauw Wit, met de pupillen van de week. Foto: PR Foto:

DZSV beleeft eenvoudige middag tegen Blauw Wit '66 en wint met 3-0

DINXPERLO - DZSV heeft afgelopen zaterdag een prima overwinning geboekt. In een eenzijdige wedstrijd was het met 3-0 veel te sterk voor promovendus Blauw Wit'66 uit Holten. Vanaf minuut één was DZSV de betere ploeg en kreeg het legio mogelijkheden om te scoren. De openingstreffer bleef echter lang uit waardoor het eigenlijk te lang een wedstrijd bleef. In de slotfase werd de score toch nog opgevoerd en kon DZSV een verdiende driepunter bijschrijven.

Opstelling DZSV: Mike Liebrand; Raoul Vinkenvleugel, Ivan Koekkoek, Gijs Baten, Jordi Bulten (Bart Bruntink/40), Jordi Sticker; Michel Luijmes, Jeffry Simons, Niels Tamboer; Wesley Koenders (Luuk van Klompenburg/65), Salco Huisman (Steffan Rexwinkel/80)

Met Mike Liebrand terug onder de lat en Ivan Koekkoek als vervanger van de geschorste Rob Mastebroek begon DZSV goed aan de wedstrijd. Direct na de aftrap kreeg het al een grote mogelijkheid op de 1-0. Een bal door het midden kwam bij toeval voor de voeten van Niels Tamboer, hij kon zomaar doorlopen richting de goal kwam uit voor z'n linker maar mikte net iets teveel naar links. De toon was gezet en DZSV bleef kansen creëren. Jeffry Simons kwam ook oog in oog met de keeper, maar deze plukte de bal van z'n voet af. Blauw Wit'66 had een soort handbaldefensie opgesteld en was aanvallend eigenlijk onmachtig. Jordi Sticker, als vanouds heerlijk op dreef op de linkerflank, kreeg ook een prima mogelijkheid maar ook hij vond de keeper op z'n weg. Wesley Koenders had bovendien nog een penalty moeten krijgen toen hij zijn directe opponent te snel af was, de verdediger probeerde het met een sliding te corrigeren maar raakte Koenders. Arbiter Assink, die overigens prima floot, wuifde dit voorval echter weg. Het laatste wapenfeit was een vrije trap van Niels Tamboer, de bal om de muur heen was op weg naar de korte hoek maar een been van Blauw Wit'66 bleek voldoende om een treffer te voorkomen. Zo gingen beide teams rusten met een brilstand en kon DZSV zich alleen verwijten dat het niet gescoord had.

In de tweede helft ging DZSV op jacht naar de openingstreffer, net als in de eerste helft werden er voldoende kansen gecreëerd en was het eigenlijk wachten op de 1-0. Blauw Wit'66 beperkte zich tot tegenhouden, de defensie van DZSV hield zich eenvoudig staande. Het eerste doelpunt viel na een goed uur. Raoul Vinkenvleugel had een prima opening in huis en bereikte Niels Tamboer op links. Tamboer was in zijn aanname meteen zijn directe tegenstander kwijt en vond spits Koenders in de zestien meter. Koenders gebruikte zijn lichaam prima en kon met links de bal laag inschieten, een goede goal. Even hierna kreeg Koenders en daarmee ook DZSV een teleurstelling te verwerken. De sterke spits voelde iets in zijn hamstring en moest de strijd staken. Zijn vervanger Luuk van Klompenburg kreeg even na zijn invalbeurt meteen een kans op de 2-0. Een combinatie tussen Simons en Tamboer leverde een kans op voor Tamboer, die besloot de bal af te geven op van Klompenburg maar hij werd goed verdedigd. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 2-0. Jordi Sticker ging weer eens op avontuur en ging een combinatie aan met Luuk van Klompenburg, Sticker paradeerde de zestien meter in en schoot met links prima raak. Het slotakkoord was voor Niels Tamboer, nadat hij zelf onderuit was gehaald door de keeper mocht hij aanleggen vanaf een goede twintig meter. Zijn vrije trap zeilde in de verre hoek binnen en dat was meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Een goede en verdiende overwinning tegen een wat mindere tegenstander. Door deze overwinning kan DZSV weer wat omhoog kijken op de ranglijst. Zaterdag reist DZSV af naar Enter en treedt het aan tegen Enter Vooruit. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.