Het huidige bestuur van Passage: Marian Dekker, Annie Wassink, Anja Enserink, Freja Apenhorst, Johanna Hesselink, Corrie Keuper, Hannie Lexmond. Foto: eigen foto
Het huidige bestuur van Passage: Marian Dekker, Annie Wassink, Anja Enserink, Freja Apenhorst, Johanna Hesselink, Corrie Keuper, Hannie Lexmond. Foto: eigen foto Foto:

Passage viert zestigste
verjaardag

DINXPERLO - Op 9 november viert Vrouwenvereniging Passage afdeling Breedenbroek/Dinxperlo haar 60-jarig bestaan. Eerst als Christelijke Plattelandsvrouwen Bond en later - na de fusie met de NCVB (Nederlandse Christelijke Vrouwen Bond) - onder de naam Passage.                

Met 28 leden heeft de CPB in 1957 een start gemaakt om boerinnen en burgervrouwen maatschappelijk betrokken te maken door middel van scholingsprogramma's, trainingen en samenkomsten.
In haar hoogtijdagen had de CPB meer dan 130 leden. Inmiddels is dat teruggelopen tot de helft, maar nog steeds een respectabel aantal enthousiaste vrouwen.
Passage is na al die jaren maatschappelijk betrokken gebleven en dat uit zich door middel van het programma.
In haar maandelijkse bijeenkomsten komen veel interessante en leerzame onderwerpen aan de orde. Daarnaast zijn er werkgroepen die zich bezighouden met literatuur, film, natuur en kunst. Ook voor volksdansen is veel animo. In 2018 staat er weer een veelzijdig aanbod in het jaarplan, dat loopt van lezingen tot cabaret. Op donderdag 9 november wordt het 60-jarig jubileum met een afwisselend en feestelijk programma gevierd.


'Um de Meddagpot' in IJzerlo

IJZERLO - Nu het buiten donker en guur begint te worden, organiseert de Werkgroep Zorg en Welzijn in IJzerlo in samenwerking met Kevin Wiggers, beheerder van 't Dorpshuus, en een aantal vrijwilligers een gezamenlijke middagmaaltijd onder de naam 'Um de Meddagpot'. Onder het genot van een heerlijke verrassingsmaaltijd kan er gemoedelijk bijgepraat worden. 'Um de Meddagpot' wordt gehouden op woensdag 15 november en vervolgens op woensdag 20 december, aanvang 12.00 uur. De kosten bedragen 12,50 euro per persoon, exclusief drankjes. Men kan zich opgeven tot uiterlijk 18.00 uur op de zondag van te voren via 0543-466282 of per mail aan info@wiggershoreca.nl