Bijpraten dankzij Levende Advent. Foto: PR
Bijpraten dankzij Levende Advent. Foto: PR Foto:

'Levende Adventskalender' komt er weer aan

DINXPERLO/DE HEURNE - De levende Adventskalender was in 2016 een succes. En de organisatoren vragen zich af: "Wie zet dit jaar koffie en thee?"

Al enkele jaren wordt er van uit de protestantse gemeente in Dinxperlo een levende adventskalender georganiseerd. De insteek hiervan is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat men gelooft of niet gelooft, elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.
In 2016 hebben op deze manier, met de gastgevers er bij gerekend, toch weer 275 mensen elkaar gesproken/ontmoet en gezellig een kopje koffie of thee gedronken. De organisatoren melden: "En nu zijn we voor de adventstijd 2017 ook weer op zoek naar mensen, ook van buiten de protestantse gemeente, die wonen in het verspreidingsgebied van Dinxpers Nieuws en lezers van Kerkleven, die bereid zijn om op de dagen in de adventstijd op een morgen van 10.00 uur tot 11.30 uur of in de middag van 14.30 uur tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. Om daarbij in een gemoedelijke sfeer elkaar te ontmoeten en op een ontspannende wijze met elkaar in gesprek te komen over allerlei zaken die mensen bezighouden. Er wordt per dag één morgen of middag gepland, gastgevers kunnen zelf aangeven op welke dag en morgen of middag zij mensen willen ontvangen. Aanmelden voor meer dagen mag ook."

Onverwachte ontmoetingen en gesprekken in Adventstijd

De adventstijd loopt van zondag 3 december tot zondag 24 december. Men geeft door op welke dag men mensen wil ontvangen. Met deze gegevens gaan de organisatoren een rooster samenstellen. Vervolgens worden in Dinxpers Nieuws en Kerkleven de namen en adressen en de datum en en het tijdstip gepubliceerd waarop het mogelijk is dat mensen bij koffie of thee kunnen gaan drinken en gezellig met andere bezoekers praten.

De organisatoren: "In 2016 hadden we 28 adressen nodig en dat lukte, dit jaar, 2017, hebben we er maar 22 nodig. Wie mee wil doen, kan zich het beste tijdig aanmelden, want vol is vol!"

Opgave is mogelijk bij: Willemien en Bennie Bruggink, Keizerweg 2a in De Heurne, per telefoon 0315653222 of per mail bbruggink@hetnet.nl , met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, mail adres en de datum waarop u mensen wilt ontvangen op de morgen of middag.

Aanmelden dus graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 13 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie hiervan.