Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Enter Vooruit. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd tegen Enter Vooruit. Foto: PR Foto:

Drie punten voor DZSV in Enter

DIEPENHEIM - DZSV heeft afgelopen zaterdag een hele belangrijke overwinning geboekt bij Enter Vooruit. In een verschrikkelijk slechte wedstrijd won uiteindelijk het meest gelukkige elftal. Beide teams slaagden er niet in om fatsoenlijke aanvallen op de mat te leggen, het was ontzettend slordig en wat dat betreft een wedstrijd om snel te vergeten. Aan de andere kant was de wil om deze wedstrijd te winnen zeer zeker wel aanwezig en ook dat is een kwaliteit.

Opstelling DZSV: Mike Liebrand; Daan Harbers, Raoul Vinkenvleugel, Gijs Baten, Jordi Bulten, Jordi Sticker; Michel Luijmes, Jeffry Simons, Niels Tamboer; Salco Huisman (Max Tamboer/46), Luuk van Klompenburg (Bart Bruntink/65)

Op een mooi kunstgrasveld, iets nieuwer en dus stroever dan in Dinxperlo, floot scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn voor het begin van de wedstrijd. DZSV begon uitermate slap aan het duel. Enter Vooruit liet het initiatief aan de formatie van Bas van Londen, maar het doorgaans betrouwbare positiespel van de Dinxperloërs werd eigenlijk maar zelden benaderd. Dit lag overigens niet aan de wedstrijdbal, gesponsord door Krijgsman en Legters Advocaten. Enter Vooruit had in de openingsfase misschien nog wel de beste kansen, deze ontstonden veelal door fouten van DZSV. Oudgediende Knol zag een volley voorlangs vliegen en de linksbuiten schoot in kansrijke positie over. DZSV zette er weinig tegenover. Pogingen van Raoul Vinkenvleugel en Michel Luijmes misten kracht en brachten doelman Velten niet in de problemen. Toch kwam DZSV op voorsprong. Een vrije trap op een meter of 25 van het doel werd ingedraaid op doel geschoten door Niels Tamboer, Salco Huisman kon in kansrijke positie inkoppen maar miste de bal. De bal werd door niemand beroerd en rolde bij de tweede bal zo het doel in. Een gelukkige goal, maar wel een hele lekkere vlak voor rust.

In de tweede helft begon DZSV goed aan de tweede helft, bij de aftrap werd nog wel een medespeler gevonden. In het vervolg bleek dit wat lastiger. Ondanks dat kwam de ploeg niet echt in de problemen. Die problemen ontstonden pas toen scheidsrechter Jansen nadrukkelijker in beeld kwam. In de eerste helft was er weinig aan de hand, maar in de tweede helft veranderde dit plotseling. Op onverklaarbare wijze viel elke beslissing plots in het nadeel van DZSV uit. Zo had DZSV een 100% strafschop verdiend toen Niels Tamboer in de heupzwaai werd genomen. Aan de andere kant kreeg Enter Vooruit wel enkele vrije trappen rondom de zestien meter waarbij er niet of nauwelijks wat aan de hand was. Het schrijnende was dat Jansen het allemaal bewust leek te doen, waar hij de ruim negen minuten die werden bijgeteld vandaan haalde weet ook niemand. Het slechte spel was absoluut niet de schuld van de leidsman, maar de manier waarop de beste man aan het fluiten was roept toch de nodige vraagtekens op. De KNVB moet zich toch afvragen of sommige mensen wel geschikt zijn voor dit vak. DZSV kreeg nog drie gele kaarten wegens commentaar op de leiding, niet slim maar ook niet gek gezien het onrecht wat de ploeg uit Dinxperlo werd aangedaan. Werd er dan ook nog gevoetbald de tweede helft? Ja, maar het was meer een poging tot. DZSV had het vandaag niet echt in balbezit, Enter Vooruit was overigens niet veel beter. Verdedigend gezien werd er tot het laatste moment geknokt voor een goed resultaat en dat valt zeker te prijzen. Ondanks de hoeveelheid discutabele vrije trappen en corners voor Enter Vooruit in de slotfase hield DZSV knap stand. Mike Liebrand hield opnieuw de nul en DZSV kon de tweede overwinning op rij bijschrijven.

Een slechte wedstrijd en toch drie punten, ook die tellen. Volgende week ontvangt DZSV SVI op sportpark 't Welink. De ploeg uit Zwolle promoveerde vorig seizoen en behaalde tot nu toe zes punten. Om de plek in de subtop te behouden zal DZSV moeten winnen. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur.

Dinxperlo onderuit tegen Vios B

DINXPERLO - Dinxperlo behaalde afgelopen zondag in Beltrum een teleurstellend resultaat. Het verloor met ruime cijfers.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren gelijk opgaand. Beltrum begon iets sterker maar Dinxperlo nam na een minuut of tien het heft in handen. Dat leidde tot wat kansjes voor Lensing en Spoor, de beste kans was voor Aalbers. Het doelpunt viel, compleet uit de lucht, aan de andere kant. De keeper speelde de bal lang naar voren op het hoofd van de lange spits. Die kopte door. De Dinxperse verdediging dacht aan buitenspel maar de nummer tien van VIOS kwam vanaf het middenveld. Hij reageerde als enige en schoot raak, 1-0.

Daarna was Dinxperlo de kluts geheel kwijt en was het aan keeper Massop en de paal te danken dat VIOS niet drie, vier keer scoorde. Kort voor rust ontstond plotseling een opleving van één minuut voor Dinxperlo. Lensing omspeelde de keeper maar treuzelde te lang, Spoor raakte de vuisten van de keeper maar bij de derde poging was het dan toch raak. Overtuigend schoot Lensing niet binnen maar via de Beltrumse verdediger viel de bal toch in het vijandelijke doel. Dinxperlo kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Massop leek de bal uit een corner te vangen maar kreeg de bal niet klemvast. Van twee meter tikte VIOS de bal in het doel en bracht de 2-1 op het scorebord.

Na de rust kreeg Ramon Radstaak de kans op de gelijkmaker. Vrij voor de doelman lukte het Radstaak niet om de ver voor zijn doel staande keeper te passeren. Even later liet Schuurman de centrale verdediger vrij doorlopen. Die kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot nog gekeerd kon worden door Massop. Hij moest wel een rebound weggeven en die werd binnen getikt door de aanvaller van VIOS. Twee minuten later was het al 4-1. Massop was kansloos. Typerend voor de wedstrijd van Dinxperlo was het misverstand tussen verdediger Kroesen en keeper Massop. Massop wachtte op het tikje terug en Kroesen verwachtte een uitkomende keeper. De enige die reageerde was de spits van VIOS. Die omspeelde Massop maar wist voor een leeg doel niet te scoren omdat Kroesen nog in de weg liep. Uitstel van executie bleek het want een minuutje later was het alsnog 5-1. Vanaf zestien meter werd een terug gelegde bal simpel binnen geschoven.

Dinxperlo was niet hongerig genoeg om vandaag te winnen. VIOS was agressiever, feller en wilde koste wat kost deze wedstrijd winnen en dat lukte dan ook.