Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Herinneringen ophalen bij reünie Dr Jenny

DINXPERLO - In het Grand Café en de Orangerie van Careaz Dr. Jenny werden afgelopen zaterdagmiddag, 28 oktober, volop herinneringen opgehaald en werd er veel gelachen! Zo'n 75 (oud) medewerkers waren aanwezig op de reünie ter ere van het 50 jarig bestaan van Dr. Jenny.

Sommige oud collega's hadden elkaar nooit weer of heel lang niet terug gezien en al voordat de jassen uit waren, klonk het alsof men zich in een kippenhok bevond. Er was een flink aantal oud medewerkers aanwezig die vanaf het prille begin, in 1967, in het Rusthuis hebben gewerkt. Zij waren toen verplicht om intern te wonen en er waren strenge regels. Die regels waren ook streng voor de bewoners, is te lezen in het reglement van toen.

De bewoners moesten 's middags verplicht rusten en na 11.00 uur 's avonds moest het stil zijn. Zelfs het doorspoelen van het toilet was niet gewenst gedurende de nacht. Opmerkelijk was ook dat er vijf dames aanwezig waren die in de oude villa van Dr. Jenny hebben gewerkt in het begin van de jaren '60. Het was bijzonder om hun verhalen te horen over hoe het er daar vroeger aan toe ging. Eén van deze dames is nu zelf bewoonster bij Careaz Dr. Jenny.

Veel fotoboeken en prachtige oude documenten waren er te bekijken. Er draaide een presentatie van foto's en er was een film te zien over de sloop, tijdelijke verhuizing en nieuwbouw van het woon-zorgcentrum. Uniformen die door de jaren heen gedragen zijn werden tentoongesteld, net als oude voorwerpen die herinneringen opriepen bij de oud medewerkers. Op de begane grond was een foto-expositie te bekijken van 50 jaar Dr. Jenny. Er was een herinneringstafel ingericht als symbool van verbondenheid met de medewerkers die overleden zijn in voorgaande jaren.

Ook was er de mogelijkheid om een rondleiding bij te wonen. Hier werd door velen gebruik van gemaakt, er werd een kijkje genomen in het huidige zorgcentrum, de verpleegunit en de Taverne, het Europese Café op de brug. Onder het genot van een drankje werd er bijgepraat en werden er volop herinneringen opgehaald. Aan het eind van de middag stond er een frietwagen in de binnentuin en werd er genoten van patat en snacks.

Natuurlijk moest er ook een groepsfoto gemaakt worden en de fotograaf zorgde ervoor dat iedereen aan het eind van de middag met een afdruk van de foto naar huis ging. Alle aanwezigen kijken met een goed gevoel terug op de gemoedelijke sfeer en er werden diverse afspraken gemaakt om elkaar snel weer te treffen. Al met al een zeer geslaagde middag waar de organisatie met een goed gevoel op terug kan kijken. De foto-expositie is nog tot het eind van het jaar, tijdens kantoortijden, te bekijken op de begane grond van Careaz Dr. Jenny.

Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel