Een schilderij van Iep Banda. Foto: PR
Een schilderij van Iep Banda. Foto: PR Foto:

Nieuwe expositie in Galerie 21 Breedenbroek

BREEDENBROEK - In Galerie 21 is van zaterdag 18 november tot en met zondag 10 december een expositie te zien van schilderijen, sieraden en keramiek. De galerie aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek is open op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur.

Iep Banda exposeert schilderijen. Van kinds af aan waren potlood en papier zijn beste vriend. Op latere leeftijd werkte hij met water- en plakkaatverf. Een bezoek aan het Rijksmuseum bracht een grote verandering teweeg. Hij werd geraakt door de prachtige stillevens van bekende en onbekende meesters. Vanaf die tijd schildert hij met olieverf. Het dier in zijn natuurlijke omgeving is een grote inspiratiebron. Zijn favoriete schilder is Rien Poortvliet.

De cursisten van Carla de Vrijer exposeren keramiek. Al ruim 25 jaar wordt er in keramiekatelier De Kleinood met groot enthousiasme gewerkt. Een aantal cursisten van Carla laten hun werkstukken zien. Wat opvalt is dat er de verrassende diversiteit, zowel in vorm als afwerking.
De cursisten Mirjam Welling exposeren sieraden. Al heel lang is Mirjam bezig met creatief vormgeven. De laatste jaren heeft ze zich ontwikkeld als ontwerper van sieraden. Sinds enkele jaren geeft Mirjam cursussen en workshops. De resultaten hiervan zijn te zien tijdens deze expositie.


Geen treinverkeer mogelijk tussen Doetinchem en Winterswijk

WINTERSWIJK/DOETINCHEM - In het weekend van 11 en 12 november rijden er op tussen Doetinchem en Winterswijk geen treinen in verband met werkzaamheden. Arriva zet bussen in om reizigers te vervoeren.

Om gebruik te maken van de vervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoerbewijs nodig zoals een OV-chipkaart. Hiermee dien je te zijn ingecheckt bij het betreffende station. Het is vanwege de inrichting van de bus niet mogelijk een fiets mee te nemen.

Afhankelijk van de bestemming kan de busreis 15 tot 45 minuten langer duren dan de reguliere treinreis. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling kunnen reizigers raadplegen via arriva.nl/gelderland.

Reizigers die vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reizen kunnen hun reis vooraf kenbaar maken bij de klantenservice van Arriva via 0900 2022022. Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd.

Sieraden van de cursisten van Mirjam Welling. Foto: PR
Een schilderij van Iep Banda. Foto: PR
Keramiek van de cursisten van Carla de Vrijer. Foto: PR