Ramon Radstaak, Manfred Britzius en Albert Hesseling. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ramon Radstaak, Manfred Britzius en Albert Hesseling. Foto: Frank Vinkenvleugel

Discospektakel met ABBA Fever bij Blauwe Meer

DINXPERLO - Er zijn al mooie muziekevenementen ontstaan uit de samenwerking van Ramon Radstaak van sportcentrum 't Blauwe meer en Manfred Britzius van Gaststätte Zum Pitt .En ook dit keer lijken de heren zichzelf opnieuw te overtreffen Op 9 december wordt er een geweldige disco-nacht georganiseerd waarbij Dinxperlo zich mag verheugen op de razend populaire 'ABBA Fever'.

Sportcentrum 'T Blauwe Meer krijgt een metamorfose en verandert in een heuse 'seventies sfeer', het belooft een avond vol dansen, swingen, zingen en gezelligheid te worden. Britzius en Radstaak hebben speciaal voor deze gelegenheid door Albert Hesseling prachtige posters laten maken en daar staat alle info over de disconacht. Het belooft een hoop spektakel op een perfecte locatie te worden. Britzius: "ABBA is een van de meest populaire bands van de jaren zeventig en tachtig en eigenlijk is de muziek nog steeds razend populair. Iedereen kent de grote hits van ABBA zoals bijvoorbeeld 'money money money', 'SOS', 'dancing Queen', 'Waterloo', en 'Mama Mia'. De jongere generatie kent de hits wel weer via hun ouders. Reden genoeg om ze naar Dinxperlo te halen".

Geweldige show
'Abba Fever' is in de zomer van 2010 ontstaan en de band zet een geweldige show neer. Het is volgens zeggen een van de betere Abba-tribute bands van Europa. De twee zangeressen zorgen als Agneta en Frida met een ' Benny en een 'Bjorn', twee rasmuzikanten, voor een levensechte seventies-sfeer, compleet met prachtige kostuums en adembenemende stemmen die bijna niet van de echte Abba te onderscheiden zijn. Radstaak, die een generatie jonger is, heeft er alle vertrouwen in dat het een onvergetelijke avond gaat worden. Hij geeft aan: "Ze zorgen in ieder geval voor een geweldige meezingavond. " Dat kan Britzius beamen: "Ze zijn een lust voor het oor en het oog. Er gebeurt heel veel op het podium en we zijn er zeker van dat de dansvloer goed gevuld zal zijn. Het is immers muziek van alle generaties. Abba Fever is overigens ook bekend van televisie onder andere uit de SBS TV Show 'The Winner takes it all'. Op YouTube kun je alvast een voorproefje van deze razend populaire band krijgen."

Disco Reünie met DJ Little Joe
Hesseling vertelt: "Maar er is nog meer. Wie herinnert zich niet de tijd dat discotheken nog helemaal hot waren? We maken er daarom gelijk een soort van grote reünie van met in de afterparty DJ Little Joe die menigeen nog kent van discotheken zoals de Soul Frog, Roquetas, de Joy in Ulft, Trinity of Pentagon. Het Blauwe Meer wordt op 9 december een ware danstempel met Abba in de hoofdrol. Het wordt echt een groots 'Dinxpers Event'. Natuurlijk is het erg leuk om in de stijl van de jaren zeventig gekleed te komen maar het is geen verplichting. Het is een feestje voor iedereen en je moet komen waarin je je prettig voelt." Op de posters staat vermeld dat het om de leeftijd 45 plus gaat maar Britzius wil daar eigenlijk wel iets aan toevoegen. "Die leeftijd staat er omdat de meesten uit die tijd inmiddels 45 plus zijn, maar als er jongeren komen worden die zeker de deur niet gewezen. Het zou juist leuk zijn als onze jongere 18 plussers in begeleiding van hun ouders samen naar deze geweldige avond komen. Dus eigenlijk met je ouders op stap naar Abba en de Disco-nacht van Dinxperlo", zegt Britzius lachend.

Een top avond op de dansvloer
Radstaak: "Het gaat een topavond worden, dat staat vast. Er komt een prachtig podium en een mooie ruime dansvloer. Aan de zijkanten zal ook gelegenheid gecreëerd worden om te zitten. Het is ook toegankelijk voor rolstoelers. Mochten er echt heel veel kaarten verkocht worden in de voorverkoop kunnen we nog uitwijken naar een andere ruimte binnen ons sportcentrum, maar in eerste instantie gaan we naar de grote ruimte aan de zijkant van het Sportcentrum." Britzius: "Daar waar de dames waarschijnlijk zichzelf te buiten gaan aan het swingen en zingen op de dansvloer is er voor de heren natuurlijk volop gezelligheid aan de bar. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat de inwendige mens niet wordt vergeten en is er wel een warme hap verkrijgbaar. Dus heb je zin in een geweldig disco spektakel en ben je wel in voor een avondje swingen met Abba Fever, 'Take a change on Abba' en DJ Little Joe in de afterparty, zorg dan dat je er bij bent. DinxperEvent nodigt iedereen van harte uit voor Dé Disco-nacht van Dinxperlo."
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Sportcentrum 'T Blauwe meer , Gaststätte Zum Pitt, BBV Bocholt, VVV Aalten, VVV Dinxperlo, VVV Ulft en online bij www.zum-pitt.com. Meer informatie op de Facebookpagina van DinxperEvent. Toegangskaarten vanaf 17,00 euro. Het discospektakel duurt van 19.30 tot 2.30 uur.