Ernest Beuving wordt op handen gedragen door Vision. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ernest Beuving wordt op handen gedragen door Vision. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Vision met Ernest Beuving het theater in

DINXPERLO - Op zaterdag 2 december staat Ernest Beuving samen met popkoor Vison op de planken in het Kulturhus in Dinxperlo. Vision zal begeleid worden door de band van Ernest Beuving en er wordt gesproken over een 'cabaretesk muziektheaterprogramma'.

Door Waltraud Wensink

Ernest Beuving is er op uitnodiging van Klein Theater Dinxperlo met 'Klap van de Korenmolen', die ook wel voor een 'spoedcursus geluk staat', want 'dat kan bijna iedereen tegenwoordige wel gebruiken'. Een lange tijd terug was hij zelf werkzaam in de psychiatrie en zag 'hoe gek het is, om het niet te zijn'. Beuving zelf is een gemakkelijke en gezellige prater, een fijn persoon, gemoedelijk en uitnodigend en je voelt je bij hem op je gemak. Hij vertelt met veel enthousiasme over zijn werk maar ook net zo gemakkelijk over ander zaken. Wat met name opvalt is dat hij met zo veel plezier en enthousiasme vertelt over zijn werk. Het is zijn lust en zijn leven, hij doet het graag. Hij komt werkelijk overal en zijn werk krijgt goeie recensies. Heeft hij eigenlijk naast zijn werk nog wel tijd voor hobby's en andere bezigheden? "Mijn werk is mijn hobby", zegt Beuving en dat straalt hij ook uit.

Uniek voor Vision
Voor zijn theatershow benadert Beuving zelf een plaatselijk popkoor. In Dinxperlo kan hij rekenen op de medewerking van 'Vision', het grote koor onder leiding van Paul Gregoor. Het koor is in 1973 opgericht onder de naam 'jongerenkoor' maar in 1993 is die naam veranderd in 'koor Vision'. Nicole Messink, zelf ook een van ze leden van Vision, werd benaderd door Ernest Beuving met de vraag of ze als koor hieraan wilden meewerken."Voor ons als koor is dit wel uniek te noemen want we hebben nog niet eerder meegewerkt aan een theaterprogramma, en eerlijk gezegd hebben we geen idee wat ons staat te wachten. Het enige dat we weten is dat Ernest Beuving plaatselijke koren uitnodigt voor zijn theaterprogramma en dat we een zestal nummers moeten instuderen. De rest is voor ons ook een grote verrassing", zegt Nicole.

Zes nummers, maar wel hele voorstelling op het podium

De nummers die ze instuderen zijn voor Vision onbekende Nederlandstalige nummers en er zit ook een Franstalig nummer tussen. "Maar het zijn gelukkig vrij eenvoudige stukken om in te studeren", meent Nicole, "en Ernest zelf is er speciaal nog even voor langs gekomen om samen nog te repeteren dus het zal allemaal best goed komen. We vinden het in ieder geval hartstikke leuk om hieraan mee te mogen werken." Paul Gregoor neemt ook hierin zijn taak weer zeer serieus. Als hij iets doet, dan doet hij het ook goed.

Op handen gedragen door het koor
Tijdens de repetitie ziet en hoort Beuving hoe serieus Vision met zijn stukken aan het werk is. Hij schrijft bijna alles zelf en is in zijn hoofd ook altijd bezig met van alles wat hij op het podium kan gebruiken. Beuving: "Dat gaat helemaal goed komen met dit koor, ik heb er alle vertrouwen in. Ik zelf ben niet zo bang dat er dingen mis gaan op het podium, die tijd heb ik gehad. Ik doe het nu al een jaar of vijf en dat is bijna nog nooit gebeurd, maar mocht het een keer gebeuren dan hoop ik het wel 'met hart en ziel' gebeurt." Maar Nicole is er duidelijk over: "Er mag niks mis gaan".

Als we Beuving mogen geloven wordt het een fijne theatershow en het koor zal de hele voorstelling bij hem op het podium zitten. "Het is een groot koor maar dat gaat zeker passen. We werken toe naar ieder lied dat we hier vanavond tijdens de repetitie instuderen en het wijst zich vanzelf. We worden door een ontzettend goede band begeleid, fijne muzikanten met veel ervaring. Tijdens de voorstellingen probeer ik de mensen te pakken met mijn verhaal, met humor en een stuk herkenbaarheid. Het gaat alle kanten op, persiflages, imitaties, het kan onbenullig zijn, poëtisch, maar ook interactief en dynamisch met leuke liedjes maar ook een stukje melancholie. Humor speelt een grote rol en loopt als een rode draad door de hele voorstelling. ik hoop dat de mensen na afloop kunnen zeggen dat ze hebben genoten en een leuke avond hebben gehad", zegt Beuving.

'Hartstikke leuk om hieraan mee te werken'

Vision heeft er ook zin in en ziet het theateravontuur met veel plezier tegemoet.
Ernest Beuving is met' Klap van de Korenmolen' met medewerking van Vision te zien op zaterdag 2 december in het Kulturhus in Dinxperlo. De entree is 15 euro inclusief één consumptie. Aanvang 20:15 uur.