De organisatoren zijn al helemaal in de stemming voor het jubileumfeest. Foto: Frank Vinkenvleugel
De organisatoren zijn al helemaal in de stemming voor het jubileumfeest. Foto: Frank Vinkenvleugel

Dinxpers Smartlappenkoor
bereidt zich voor op jubileum

DINXPERLO - De feestcommissie van het Dinxpers Smartlappenkoor is al druk met de voorbereidingen want op zaterdag 14 april 2018 zal het tienjarig bestaan van het koor groots gevierd worden. De feestcommissie bestaande uit Willy Klaasen, Merrita van de Bunt en Carolien Hospes heeft het draaiboek klaar liggen en wil deze week met de voorverkoop beginnen.

Door Waltraud Wensink

Het Dinxpers Smartlappenkoor is tien jaar geleden opgericht door een aantal dames waarvan er nog steeds een paar lid zijn. Het is een groot koor dat onder leiding van Cindy Gregoor een uitgebreid repertoire heeft. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden zingen ze niet alleen 'smartlappen. Merrita: "We zingen eigenlijk een 'potpourri' van Nederlandse en Duitse maar ook Engelse liedjes die de meeste mensen kennen en mee kunnen zingen. Daarnaast ook wel een aantal luisterliedjes."
Carolien Hospes kan haast niet wachten op het feest en is er al helemaal voor in de stemming. "Het wordt een topavond, dat kan ik iedereen verzekeren. We gaan een volle zaal trekken. We hebben gekozen voor De Optimisten. Dat orkest wil graag een gastoptreden verzorgen op onze jubileumavond. We werken met twee podia omdat we de grote hoeveelheid mensen op één podium niet eens kwijt kunnen. De Optimisten past heel goed bij deze avond en bij de ambiance die we willen creëren. Het is de bedoeling dat we met gezellige tafeltjes en stoelen met bierbanken gaan werken in de grote tennishal van sportcentrum Het Blauwe Meer. Voor het geluid en de aankleding hebben we MahoRent gevraagd. Tussen de zangpartijen en muziekstukken door kunnen de mensen een drankje pakken en gezellig rondlopen en met elkaar toosten", zegt Carolien. Het is de bedoeling dat de mensen allemaal leuk meedoen en dat het een interactief gebeuren wordt, laagdrempelig waarbij de gezelligheid voorop staat met aansluitend de afterparty, want feesten: dat kunnen de mensen van het Dinxpers Smartlappenkoor volgens Carolien wel. Merrita: "We laten een reis door de tijd horen van onze liedjes waarbij ook onze allereerste liedjes worden gezongen. Dat waren namelijk 'ik zing dit lied voor jou alleen' op 8 april 2008 en 'La Montanara'. We bouwen het programma langzaam op naar een feeststemming."
Een avondvullend programma dus waarbij iedereen welkom is. De voorbereidingen worden door de feestcommissie gedaan en als het zover is helpt het hele koor mee en maken ze gebruik van elkaars kwaliteiten zodat iedereen zijn aandeel heeft. Het koor is overigens nog steeds op zoek naar een aantal mannen om het koor te komen versterken, en naar dames die tweede alt zingen. Sopranen zijn er op dit moment genoeg.

Voorverkoop van start
De voorverkoop van de kaarten is deze week van start gegaan. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor en bij de VVV in Dinxperlo. De kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro en aan de avondkassa bij sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo tien euro. Zaal open om 18.30 uur en aanvang 19.30 uur.