Busverbindingen Dinxperlo-Enschede gewijzigd

AALTEN/DINXPERLO/DE HEURNE - De busverbindingen tussen Dinxperlo en Enschede zijn gewijzigd. Hieronder staan de nieuwe tijden.

De ritten van lijn 591 van 6.50 en 16.50 uur vervallen. De buurtbus vertrekt voortaan om 7.01, 7.56, 8.21 (nieuw), 8.56, 9.56 blijft. Let op: om 8, 9, en 10 uur is er GEEN aansluiting vanaf de treinen. Deze drie ritten vertrekken voor de treinen aankomen. Een reizigerstelling wees uit dat er op die uren vrijwel nooit overstappers zijn voor richting Dinxperlo. Door eerder te vertrekken kan de buurtbus in Varsseveld een directe aansluiting naar Enschede bieden, daarvoor is wel belangstelling. Verder bieden deze ritten in Zelhem een directe aansluiting naar Ruurlo. Vanaf 11-01 tot en met 19-01 verandert er niets aan de tijden. De belbus krijgt wel andere vertrektijden: 19.46 tot en met 22.46 uur en in het weekeinde om 16 minuten over het uur.

Dinxperlo-De Heurne-Aalten
De rit van lijn 591 van 7.06 uur vervalt.
Er gaat een doorgaande bus naar Enschede rijden (lijn 694). Die vertrekt om 6.40 uur van het Willem van Oranjeplein en rijdt via De Heurne naar Aalten over de route van de buurtbus. Alle haltes daar gelden ook voor lijn 694. Aankomst in Aalten station is om 6.57 uur zodat men kan overstappen op de treinen van 7.00 uur. De bus rijdt direct verder en stopt pas weer om 7.12 uur in Lichtenvoorde aan de Richterslaan. Omdat lijn 694 gaat rijden vervalt de rit van de buurtbus op die tijd, dus reizigers uit Breedenbroek die met 694 mee willen moeten instappen bij Stenen Duker. In de vakanties rijdt de 694 niet en dan komt op die tijd de buurtbus weer langs, ook in Sinderen en Breedenbroek. Na 7.00 uur zijn er overdag geen wijzigingen. De belbus krijgt wel andere vertrektijden: 19.28 tot en met 23.28 uur en op zaterdag en zondag om 36 minuten over het uur.

Dinxperlo-Sinderen-Varsseveld
De buurtbus vertrekt voortaan om: 7.17, 8.12 9.12, 10.12 uur en daarna steeds om 17 minuten over het uur tot 18.17 uur. Door vijf minuten eerder te vertrekken biedt de buurtbus bij Varsseveld station drie keer om 28 minuten over het uur een directe aansluiting naar Enschede, en in Zelhem om 45 minuten na het uur een directe aansluiting naar Ruurlo station en Borculo. Als de buurtbus aan de late kant is kan men de chauffeur vragen om de andere bus op te roepen. De belbus krijgt wel andere vertrektijden: 19.32 tot en met 22.32 uur op werkdagen en in het weekeinde op de hele uren. De belbuslijn is niet meer geknipt op Sinderen zoals in 2017.

Varsseveld- Sinderen-Dinxperlo
Overdag is er geen wijziging, vertrek bij Den Es van 7.14 tot en met 18.14 uur, en aansluitend de belbus van 19.14 tot en met 23.14 Vertrek van Varsseveld Den Es in het weekeinde om 52 minuten over het uur. De belbussen rijden komend jaar weer zonder onderbreking tussen Varsseveld en Dinxperlo.


Mantelzorgcafé in
Dinxperlo en Aalten

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdagmiddag 14 december is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 't Welink (voorheen De Sander), Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


Vijf jaar Achterhoeks Kunstcafé afgesloten

AALTEN - Als afsluiter van het vijfjarig bestaan van het Achterhoeks Kunstcafé gaf Rob Driessen in een overvolle zaal bij Café Schiller in Aalten een lezing over art deco en aanverwante stijlen.

Het Achterhoeks Kunstcafé startte dit lustrumjaar met een druk bezochte avond voor de fotografie met de Delftse fotograaf Raúl Neijhorst.
Tijdens de boekenweek was er onder andere een interview met schrijver en columnist Jonah Falke. Gery Klein Zwaaftink trad op tijdens het jubileumfeest.

Er werd een atelierbezoek gebracht bij kunstenares Ella Koopman en de Eindhovense kunstenaar Ad van Aart gaf een presentatie over zijn werk. Wie meer wil weten over het programma in 2018 kan een kijkje nemen op de website www.achterhoekskunstcafe.nl