Babbel. Foto: PR
Babbel. Foto: PR

Open kerk op oudejaarsmiddag

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - Net als vorig jaar is er op de laatste middag van het jaar Open kerk, in het Kerkelijk Centrum aan de Markt in Dinxperlo. De opbrengst van de activiteiten is voor KNGF Geleidehonden.

Er komen in ieder geval een aantal optredens en er is een fototentoonstelling te bekijken van Fotoclub Varsseveld. Muzikaal gezien zal Nienke Vreman op piano deze middag beginnen en ze zal worden gevolgd door optredens van Duo Alles Andès en een optreden van een gelegenheidskoor bestaande uit Ineke Diersen, Riek Hengeveld, Gerard Klompenhouwer en Wilko Kleinhesselink. Allemaal met repertoire passend bij de tijd van het jaar.

Voor wie daar behoefte aan heeft is er een 'stilteruimte' worden ingericht. Ina: "Vorig jaar kwamen daar mooie verhalen los, van wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar, zowel fijne als minder fijne gebeurtenissen. In de stilteruimte krijgt men naar behoefte de ruimte en de mogelijkheid om zijn verhaal te doen. Maar gewoon even letterlijk 'stil' staan bij de afgelopen tijd mag natuurlijk ook."

Het moge duidelijk zijn dat het niet verplicht is om bij alle activiteiten aan te sluiten. Gewoon een kopje koffie drinken en lekker kletsen met anderen of alleen de sfeer beleven mag natuurlijk ook. Buiten wordt de sfeer mede bepaald door de midwinterhoornblazers Van Toeten of Bloaz'n. Ook voor de jeugd zijn er activiteiten. "De mogelijkheid is aanwezig om de kerk te bezichtigen en aan het eind van de middag, om 17:00 uur, sluiten we af met een oudejaarskerkdienst in de Dorpskerk", aldus de organisatoren.

KNGF geleidehonden
Er zullen collectebussen staan waar mensen een vrijwillige bijdrage in kunnen doen voor het goede doel. Dit jaar is dat de KNGF Geleidehonden. Wie in Dinxperlo kent niet Wim en Annie Derksen, die zich al jaren inzetten als puppypleeggezin. Momenteel bereiden ze de hond Revy voor op een geweldige taak. Wim: "We hopen dat er op 31 december ook een ambassadeur van het KNGF aanwezig kan zijn. We zitten aan het eind van het jaar en dan wordt er al veel met vuurwerk geknald en daar kunnen de honden, en dat geldt bijna voor alle honden, erg slecht tegen. Het is dus even afwachten of ze de hond daaraan willen blootstellen. We hopen de mensen te laten zien hoe het in de praktijk is om met de hond te werken en als er dan iemand zou komen die zelf bijvoorbeeld een visuele beperking heeft en de hulphond meebrengt zou natuurlijk mooi zijn. Dat spreekt net even iets meer tot de verbeelding. Maar nogmaals, dat is afwachten." Gelukkig weten Annie en Wim er zelf ook erg veel van en kunnen ons ook heel veel informatie geven. Er zal genoeg informatie aanwezig zijn over het KNGF. Annie: "En breng vooral ook de gespaarde doppen mee, want die kun je nog steeds inleveren en brengen jaarlijks een mooi bedrag op voor de KNGF geleidehonden."De oudejaarsinloop op 31 december gaat om 13.30 uur van start en de toegang is gratis. De opbrengst van de oliebollen, koffie, drankjes en dergelijke gaat helemaal naar het goede doel.


Amivedi

DE HEURNE - Babbel wordt vermist op de Lage Heurnseweg, ze is een cypers/rood gestreepte poes met een witte bef en witte voetjes, ze is tien jaar oud en houdt haar koppie scheef. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of achterhoek@amivedi.com