Fusie afdelingen Rode Kruis in de regio

OOST ACHTERHOEK - De Rode Kruis-afdelingen Aalten-Dinxperlo, Oude IJsselstreek en Winterswijk/Oost Gelre, gaan per 1 januari samen verder als Achterhoek Oost. De nieuwe Rode Kruis afdeling Achterhoek Oost is zeer aanwezig in de Achterhoek, met, burgerhulp, EHBO opleidingen, evenementenhulp, noodhulp, tracing, telefooncirkel, en andere activiteiten waarmee het Rode Kruis mensen wil helpen met het voorkomen van een noodsituatie.

Uit de drie afdelingen is een nieuw enthousiast bestuur gevormd, dat direct gestart is met haar taken.
De fusie biedt voordelen op bestuurlijk en financieel gebied en ook het bundelen van krachten en gebruik maken van elkaars expertise spelen een rol. Op het gebied van evenementenhulp en noodhulp werken de afdelingen al lange tijd nauw samen. De nieuwe afdeling maakt deel uit van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en werkt daarin samen met de ketenpartners GGD (GHOR), brandweer en politie. Er is een nieuw bestuur aangetreden dat het samenwerkingsverband zal leiden en samen met de vrijwilligers vorm zal geven aan plannen. Het Rode Kruis is de belangrijkste noodhulporganisatie in Nederland. Deze noodhulp wordt verleend bij kleine en grote evenementen en bij ernstige incidenten of rampomstandigheden.

Afdeling Achterhoek Oost is op zoek naar enthousiaste evenementenhulpverleners die zich willen inzetten tijdens de vele activiteiten en evenementen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Rode Kruis, afdeling Achterhoek Oost. De afdeling biedt een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin de vrijwilliger veel vrijheid krijgt om de taak binnen de afdeling vorm te geven. Men werkt in een enthousiast team van collega-vrijwilligers. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat men tijdens uitvoering van de werkzaamheden verzekerd is. Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen.
Meer informatie bij jzoutman@rodekruis.nl, tel. 0543-523939 of 06-16710120.


Concert CHM met Vocaliste

DE HEURNE - Dit jaar houdt het Chr. Heurns Mannenkoor onder leiding van Harry Boontje weer een kerstzangavond in de Heurnse kerk. Naast het mannenkoor zal kleinkoor 'Vocaliste' onder leiding van Gerrit te Lindert met een eigen programma een aantal mooie liederen ten gehore brengen. De begeleiding wordt verzorgd door Rosanne Navis (piano) en Jarick de Graaff (orgel). De zangavond, op maandag 18 december, begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de kerk open. De toegang is gratis.

Traditiegetrouw wordt er een vrije gift gevraagd. Deze keer gaat de opbrengst naar de stichting ieder1anders. De families Lammers, Ormel en te Winkel zijn de oprichters van deze stichting. De stichting heeft als doelstelling om kinderen, die meer dan andere kinderen een steuntje in de rug nodig hebben, te ondersteunen in hun ontwikkeling. Plezier in het leren staat hierbij voorop.


Kerst op Sinderen

SINDEREN - Woensdag 20 december brengen de zangverenigingen De Vriendenkring en Jubilate gezamenlijk in de Keurhorsterkerk een kerstconcert onder de titel Kerst op Sinderen.

Onder leiding van Riet Lieverdink en Gerrit te Lindert zingen de koren samen, en samen met de bezoekers, bekende maar ook minder bekende kerstliederen. Niet alleen Nederlandse, maar ook liederen uit andere landen.
De orgel- en pianobegeleiding is in handen van Wessel Springer.

De kerk is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur, en zal ongeveer één uur duren.

De toegang is gratis maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.