14.30 DZSV 4SVDW '75 2
14.30 DZSV JO19-1RKZVC JO19-1
15.00 WVF 1-DZSV 1

Limit Stars verliest onnodig

DINXPERLO - De heren van basketbalvereniging Limit Stars zitten met veel blessures en afwezigen. De recreanten moeten het team al aanvullen. Dit is echter geen excuus om de thuiswedstrijd tegen Picker Reds uit Eibergen te verliezen. Het belooft wederom een zware wedstrijd te worden.

Limit Stars begint voortvarend. Iwan Bussink schiet een aantal driepunters raak en ook Hubert Jansen weet de basket van de tegenstander te vinden. Helaas blijkt de verdediging, dat normaal gesproken de sterke basis van dit team, een gatenkaas. Picker Reds krijgt teveel vrijheid, waardoor het 18-15 wordt in het eerste kwart.

In het begin van het tweede kwart staat het al snel 22-15 door scores van Jeroen Meinsma en Martijn Jansen. Deze voorsprong moet vastgehouden worden en dan kan de wedstrijd rustig uitgespeeld worden. Maar dat gebeurt niet. Limit Stars verliest alle controle. Krijgt simpele scores om de oren. Er is onnodig balverlies. Een simpele bal overspelen lijkt al lastig. Dick Caspers zorgt, samen met Jeroen, voor enig vuur bij Limit Stars en scoort de aansluitingstreffer. Bij rust kijkt men echter toch tegen een achterstand aan van 39-42.

Het derde kwart is het dramatische dieptepunt van deze wedstrijd. Na drie minuten zijn er tien tegenscores gemaakt, en Limit Stars klungelt. Een aanvaller uitboxen kan opeens niet meer. Rebounds worden niet gepakt. Er wordt gekeken naar hoe de tegenstander de bal wel wil hebben. Ze hoeven er zelfs niet voor te vechten, want Limit Stars lijkt er geen fut voor te hebben. Gerard Huls scoort nog een mooi schot na een assist van Martijn Jansen. Het staat al 49-59.

Tekenend voor deze wedstrijd is een wisselmoment van Limit Stars. Heel het team kijkt naar hoe een speler het veld inloopt, terwijl achter hun de tegenstander de bal inneemt en simpel scoort. Toch was niet alles slecht. Heel af en toe is er een onderschepping waarop men vliegensvlug in de aanval gaat. De tegenstander kan dit niet belopen, of vindt dit allemaal wel best, omdat ze al dik voorstaan. Het wordt uiteindelijk 65-73 en Limit Stars zakt een plekje. Hubert Jansen is topscorer met 22 punten.

Mensen die een keer willen komen basketballen zijn welkom op dinsdagavond om een keer mee te trainen. Informatie is te vinden op de website.