Bootsman op de Zwarte Cross. Foto: PR
Bootsman op de Zwarte Cross. Foto: PR Foto:

Bootsman presenteert cd Deep in the Woods

DINXPERLO - De mannen van de band Bootsman hebben hun belofte gehouden: ze hebben een cd uitgebracht, getiteld Deep in de Woods. 'Bootsman' mag oprecht trots zijn op het eindresultaat.

De oorspronkelijk uit Dinxperlo afkomstige John Elburg en de uit Doetinchem afkomstige Addi Hoopman, twee leden van 'Bootsman', zijn tevreden over het album en dat willen ze graag laten weten aan alle Bootsman-liefhebbers. Bootsman bestaat nu uit een aantal geroutineerde en doorgewinterde muzikanten. Elburg: "De muziek van Bootsman heeft veel country-invloeden, rock & roll en americana. Het repertoire leunt deels op de jaren '70 leunt met af en toe een psychedelische underground." Bootsman is razend populair in Duitsland en treden daar ook met grote regelmaat op. Niet zo vreemd, want enkele bandleden zijn van Duitse afkomst.

Elburg: "We hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, dat past niet zo zeer bij ons als band. Maar het gaat wel om een goeie rock-cd, waar we onze ziel en zaligheid in gelegd hebben. Het is geen jeugdige springmuziek, maar aan de andere kan ook wel weer heel toegankelijk voor iedereen. En daar komt ook nog eens bij dat we live kunnen waarmaken wat je op de cd hoort." Hoopman, die met Harald te Grotenhuis, ook met roots in Dinxperlo, verantwoordelijk is voor de productie, zeer tevreden met het resultaat. "We hebben de cd opgenomen bij Harald te Grotenhuis in de studio. We waren al eerder aan opnames begonnen maar waren daar niet echt tevreden over. Nadat we een stuk van de laatste cd van Diggeth, de band van Harald, hadden gehoord, stond eigenlijk al wel vast dat we Harald moesten vragen, als we het goed wilden doen." Al met al heeft de productie een jaar in beslag genomen. De basis (bas en drums) werd in drie dagen opgenomen maar de rest nam langer in beslag. "We waren afhankelijk van de donderdagen omdat we ook met ons werk zaten. We zijn net zo lang doorgegaan tot het totaalplaatje klopte", zegt Hoopman. Volgens Elburg kostte dat wel 'bloed, zweet en tranen', want Hoopman en Te Grotenhuis zijn perfectionisten. "Het moest goed gemixt zijn en de details moesten allemaal kloppen. Ook de teksten werden goed onder de loep genomen. Te Grotenhuis wilde weten waar de teksten over gingen zodat hij ook de juiste sfeer kon pakken." Elburg is verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de teksten. Hij heeft in de teksten zijn levensverhaal verwerkt. Veel is te herleiden naar vroegere gebeurtenissen of mensen uit zijn omgeving. De titel van de cd, Deep in the Woods, verwijst naar een zin uit het nummer 'Georgia Moon'. Bij het eerste nummer op de cd, 'Wrapped Up in the Middle', valt gelijk het geluid van de mondharmonica op en aansluitend de herkenbare 'Bootsman-sound' inclusief de trompet van Leon Heijnst. Het tweede nummer doet denken aan Herman Brood & the Wild Romance. Bij een aantal nummers spelen gast-musici mee naast de vaste bandleden.

Bootsman bestaat uit: John Elburg, zang en gitaar; Léon Heijnst, trompet en achtergrondzang; Marco Launert, gitaar en achtergrondzang; Andres Swiatlovski (das Zwiebel), mondharmonica; Katharina Weyers, banjo; Addi Hoopman, basgitaar, gitaar en Jeffrey Hartjes, drums. Aan de cd hebben verder Harald te Grotenhuis, Henk Buiting en Willy van Haren meegewerkt. Op YouTube is een clip te vinden van Expect you to die, een nummer van de cd. Op 16 december zal Bootsman de cd presenteren in Bocholt bij Hanna Music Bocholt en op 17 december in Wim's Muziekkelder. Op 29 december is de officiële cd-presentatie bij de P8 in Terborg met in het voorprogramma 'Harry en de Kadavers'. Info op de Facebookpagina van Bootsman.