Kerstfeest bij stichting Jozua. Foto: PR
Kerstfeest bij stichting Jozua. Foto: PR Foto:

Kerstfeest stichting Jozua in nieuw jasje

DINXPERLO - Stichting Jozua viert op zondag 17 december samen met alle kinderen en tieners van de kinder- en tienerclub het jaarlijkse kerstfeest. Het feest wordt gehouden in het gebouw van de Christengemeente aan het Kerkhofplein 7 in Dinxperlo. Het kerstfeest begint om 17.00 uur. De toegang is vrij en iedereen is van harte welkom.

De kinderen van de kinderclub zullen dit jaar een toneelstuk opvoeren. Het heet: 'Een Piepklein Kerstfeest'. Het verhaal is geschreven door Max Lucado. Elke woensdagmiddag wordt inmiddels druk geoefend.

Een nieuw jasje
De tieners doen het dit jaar anders. Ze steken het kerstfeest van stichting Jozua in een nieuw jasje. Eline Rutgers en Noortje Ormel vertellen dat er een 'open podium' is. Een heel aantal tieners zal daar iets van hun talenten laten zien. Er zal heel wat te beleven zijn en dat kan ook niet anders, want op de tienerclub zitten meer dan veertig verschillende, gezellige tieners, die natuurlijk allemaal hun eigen talenten hebben. Hoewel de invulling anders is dan andere jaren, blijft de boodschap natuurlijk dezelfde: gevierd wordt dat Jezus Christus, de Redder, geboren is in Bethlehem. Voor meer informatie over het Kerstfeest of het clubwerk van stichting Jozua kan gebeld worden met Paulien Brethouwer: tel. 0315-653672.


Wensboom versieren bij bibliotheek

DINXPERLO - De cliënten van de dagbesteding Dinxperlo hebben nu, na het succes van het kookboek, een nieuw project bedacht: de wensboom. In alle vestigingen kunnen bezoekers hieraan meedoen door een wens in te leveren.

Een wensboom is een boom die, volgens het volksgeloof, wensen kan doen uitkomen. De mensen van de dagbesteding van de Bibliotheek Dinxperlo hebben een wens. Ze wensen dat de bezoekers van de bieb willen helpen om een mooie wensboom te maken voor de bibliotheek. In iedere vestiging van de Bibliotheek Achterhoekse Poort staat een prachtige houten kerstboom, gemaakt door conciërge Hans. Deze willen zij graag versieren met de ingediende wensen.

Iedereen die een wens heeft, kan de wens in de bibliotheek inleveren. Daar zijn stoffen zakjes verkrijgbaar om de wens in te doen. Daarmee wordt dan de boom versierd. Na de feestdagen zullen de cliënten van de dagbesteding in Dinxperlo: Remko, Jolien, Femke, Dirkje, Merijn, en Henrike, een vuurtje maken en de wensen het licht in sturen.


Etend Ontmoeten

AALTEN - Etend ontmoeten vindt elke keer plaats op de derde dinsdag van de maand. Dinsdag 19 december is er weer een Etend Ontmoeten, een nieuwe kans om te genieten tijdens het eten. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen eten. Etend Ontmoeten is in De Hofnar. Vanaf 17.30 uur is de inloop, er wordt gegeten tussen 18.00 en 19.00 uur. Deelname is geheel gratis, maar een vrije gift voor onkosten wordt gewaardeerd. Opgeven kan door te mailen naar etendontmoeten@outlook.com of via facebook.


De wensboom. Foto: PR